Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκέρτσος: Αν η νεόκοπη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα στα εύκολα τι θα κάνει στα δύσκολα;

Σκέρτσος: Αν η νεόκοπη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα στα εύκολα τι θα κάνει στα δύσκολα;

«Είμαι περήφανος για τη συγκυβέρνηση σωτηρίας του 2012-2014 και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Ισχύει το ίδιο και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ;» διερωτάται ο Άκης Σκέρτσος

Συνεχίζει τις επιθέσεις του το μέγαρο Μαξίμου στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή το πρόσβατο επεισόδιο στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη.

Δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα στα εύκολα

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του στο facebook κατηγόρησε τη «νεόκοπη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ» λέγοντας ότι «δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα» στην απαξίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών και αναρωτήθηκε «τι θα κάνει όταν θα κληθεί να πάρει θέση σε πιο δύσκολα ζήτηματα»;

Μάλιστα ο Άκης Σκέρτσος εγκαλεί το ΚΙΝΑΛ για ίσες αποστάσεις και δηλώνει με νόημα περήφανος για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, απαντώντας ουσιαστικά στην αρνητική απάντηση που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη στο ζήτημα της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Τι λέει η σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου;

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής:

«Δυο μέρες τώρα αντί να ασχολούμαστε με τις νέες ιδιωτικές επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και το πρόσθετο εθνικό εισόδημα που θα φέρει ο νέος Αναπτυξιακός νόμος που συζητείται στη Βουλή, χάνουμε χρόνο επειδή δεν υπάρχει μια ομόθυμη καταδίκη απέναντι σε πρόσωπα, γεγονότα και συμπεριφορές που μας καθήλωσαν επί μια δεκαετία.

»Αν η νεόκοπη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα στο «εύκολο» ζήτημα της Κοινοβουλευτικής εξαχρείωσης -και απαξίωσης των ίδιων των στελεχών του- όπως επιχειρείται δια του Π. Πολάκη, τι θα κάνει όταν κληθεί να πάρει θέση σε πιο δύσκολα και σύνθετα προβλήματα που θα απαιτούν καθαρές και θαρραλέες θέσεις αντί ίσων αποστάσεων;

»Προσωπικά ως πολίτης μιας χώρας που δοκιμάστηκε σκληρά από τον λαϊκισμό και την οικονομική καθήλωση, είμαι περήφανος για τη συγκυβέρνηση σωτηρίας του 2012-2014 και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη χώρα. Ισχύει το ίδιο και για τη σημερινή ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ;

»Για να προχωρήσουμε χωρίς βαρίδια μπροστά και να αναμετρηθούμε με το μέλλον χωρίς να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, αναγκαία προϋπόθεση είναι να έχουμε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς μας με το χθες. Η δημιουργική ασάφεια του «ναι σε όλους και σε όλα» είναι σύμπτωμα μιας πολιτικής κουλτούρας που χρεοκόπησε το 2010».

Κεντρική γραμμή

Ουσιαστικά η πίεση αυτή προς το ΚΙΝΑΛ είναι κεντρική γραμμή της κυβέρνησης όπως προκύπτει και από τις παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ουσιαστικά θέλει να φέρει αντιμέτωπο το Νίκο Ανδρουλάκη με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.

Είναι χαρακτηριστικό σε συνέχεια των όσων είπε χτες στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, σήμερα μιλώντας στο Σκάι ζήτησε να τοποθετηθεί ο κ. Ανδρουλάκης για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη γιατί, όπως είπε, είναι πλέον πρόεδρος όλου του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να κρύβεται διά της απουσίας του.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024