Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα απάντηση στον Κουτσούμπα για το «Παπαρατσένκο» - «Η ΕΣΣΔ μου έδωσε εμβόλιο κατά του κομμουνισμού»

Νέα απάντηση στον Κουτσούμπα για το «Παπαρατσένκο» – «Η ΕΣΣΔ μου έδωσε εμβόλιο κατά του κομμουνισμού»

Ο Σεργκέι Ράντσενκο επανήλθε την Τετάρτη, απαντώντας σε όσους λένε ότι είναι αντικομμουνιστής

Viral έγινε ο Σεργκέι Ράντσενκο, καθηγητής Ιστορίας του ιδιωτικού ερευνητικού πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ, John Hopkins, έπειτα από την ατάκα του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος τον χαρακτήρισε «Παπαρατσένκο».

Η αφορμή ήταν τα τέσσερα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τα Ρωσικά Κρατικά Αρχεία, τα οποία αναφέρονται στη στήριξη του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ και τα οποία ανάρτησε ο καθηγητής.

«Και καλά αυτός ο πώς τον λένε ξένος ιστοριοδίφης, τον ξεχνάω, Παπα… Παπά… Παπαρατσένκο». είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Καλά αυτός, αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, δεν ήξεραν δεν ρώταγαν; Πού τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια;», συνέχισε χαρακτηριστικά.

Τα λόγια του Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν η αφορμή για να αποκτήσει ο ιστορικός 3.000 followers στο twitter μέσα σε μία νύχτα.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή, παραπέμποντας σε ένα κεφάλαιο του βιβλίου του «Το ΝΑΤΟ στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και μετά από αυτόν» για την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, ο ιστορικός σχολίασε την αναφορά Κουτσούμπα στο… κάπως αλλαγμένο όνομά του, αναρτώντας ένα σχετικό άρθρο: «Είναι αρκετά διασκεδαστικό αλλά χαίρομαι που κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την ιστορία. Θαυμάζω τους Έλληνες για τον ενθουσιασμό τους για το παρελθόν».

Ο Σεργκέι Ράντσενκο επανήλθε την Τετάρτη, απαντώντας σε όσους λένε ότι είναι αντικομμουνιστής: «Παρεμπιπτόντως, όσοι υποστηρίζουν ότι είμαι αντικομμουνιστής: Συμφωνώ. Φυσικά, είμαι αντικομμουνιστής. Έχω εμπειρία από πρώτο χέρι από τη Σοβιετική Ένωση, η οποία μου πρόσφερε δωρεάν εμβόλιο εφ’ όρου ζωής κατά του κομμουνισμού. Δεν απαιτείται συμπληρωματική δόση».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024