Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Οι μάσκες προστασίας θα μας «συντροφεύουν» στις διεθνείς πτήσεις για χρόνια

Κοροναϊός: Οι μάσκες προστασίας θα μας «συντροφεύουν» στις διεθνείς πτήσεις για χρόνια

Τα διαφορετικά διεθνή πρωτόκολλα καθιστούν αδύνατη την απόσυρση του κανόνα.

Η χρήση μάσκας προστασίας κατά του κοροναϊού θα ειναι επιβεβλημένη στις πτήσεις για τα επόμενα χρόνια, επειδή τα διαφορετικά διεθνή πρωτόκολλα καθιστούν αδύνατη την απόσυρση του κανόνα, προειδοποιούν οι ειδικοί.

H σύγχυση και το μίγμα των διαφορετικών διεθνών κανονισμών που ισχύουν και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οπως όλα δείχνουν για την αναχαίτιση της πανδημίας, «δείχνουν» ότι οι μάσκες προσώπου θα παραμείνουν για χρόνια στις πτήσεις.

Γιατί ειδικά στο αεροπλάνo;

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα είναι ένας από τους τελευταίους περιορισμούς που θα καταργηθούν παγκοσμίως, προβλέπουν οι ειδικοί.

Με άλλα λόγια θα είναι σχεδόν αδύνατο για τις μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες να επιτρέψουν στους επιβάτες τους να ταξιδεύουν χωρίς κάλυμμα προσώπου, λόγω της μίξης των διεθνών κανόνων.

«Μέχρι να υπάρξει μια εναρμονισμένη άρση των εντολών μάσκας στις πτήσεις από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, είναι πιο απλό για τις αεροπορικές εταιρείες να τηρούν τους κανόνες σε ισχύ», δήλωσε στους Times ανώτερη πηγή απο τον κλάδο των αερομεταφορών.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεκριμένα περιμένουν «να ενεργήσουν ως «μία» όταν χαλαρώσουν τα μέτρα και επιδιώκουν «διεθνή συνέπεια» και συντονισμό.

Μικρό το τίμημα

Ο Neil Sorahan, οικονομικός διευθυντής της Ryanair, είπε στην εφημερίδα ότι οι μάσκες θα είναι «μαζί μας για λίγο ακόμα» και οτι αυτό είναι ένα «μικρό τίμημα» συγκριτικά.

Συνέκρινε τις μάσκες με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που εισήχθησαν το 2006 για τον περιορισμό των επιβατών που παίρνουν υγρά στις χειραποσκευές τους, αφού η αστυνομία απέτρεψε μια τρομοκρατική επίθεση.

Πηγή αεροπορικής εταιρείας πρόσθεσε στην εφημερίδα: «Όπως τα σούπερ μάρκετ, σχεδόν σίγουρα θα διατηρήσουμε την ίδια πολιτική μέχρι να είναι ασφαλής η μετακίνηση. «Για παράδειγμα, οι κανόνες στις ΗΠΑ είναι πολύ σαφείς για τις μάσκες.«Θα ήταν γελοίο εκ μέρους μας να ζητήσουμε από τους επιβάτες να τις φορέσουν μόνο όταν μπαίνουμε στον εναέριο χώρο τους».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024