Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρύτανη του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρύτανη του ΑΠΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκο Παπαϊωάννου, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη, και συζήτησαν για θέματα του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές του ΑΠΘ, σε συνάρτηση και με το πλέγμα παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των υποδομών και την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαϊωάννου ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εκπαιδευτικά σχέδια του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των οποίων το ΑΠΘ έχει τη δυνατότητα σήμερα να προσφέρει ξενόγλωσσο πρόγραμμα Ιατρικής, με δίδακτρα και να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για την επόμενη χρονιά, έχουν υποβληθεί παραπάνω από 250 αιτήσεις για τις 60 θέσεις που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι τέτοιες κινήσεις δείχνουν τη σημαντική συμβολή των πανεπιστημίων στην περαιτέρω τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης, σε συνδυασμό με τα έργα που υλοποιούνται για την αναβάθμιση των υποδομών και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε επίσης η πρόθεση του ΑΠΘ να δημιουργήσει καινούργια Ιατρική σχολή και εγκαταστάσεις στην περιοχή της Θέρμης.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της καταπολέμησης της βίας. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρύτανη για τη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον τερματισμό κατάληψης στο ΑΠΘ που κρατούσε 34 χρόνια.

Σημειώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί όσον αφορά την ασφάλεια των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών, αλλά και για την προστασία ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην ασφάλεια των ΑΕΙ θα είναι σημαντική η συμβολή των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), οι οποίες θα τοποθετηθούν μετά την εκπαίδευσή τους στα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024