Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν στην ανακρίτρια οι τοξικολογικές

Θα ενημερωθει για το περιεχόμενό τους.

Στα χέρια της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Το πόρισμα παρέδωσε καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ που ορίστηκε από τις διωκτικές αρχές ως πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα ενημερώσει την ανακρίτρια για το περιεχόμενό του.

Καθοριστικά τα αποτελέσματα

Σημειώνεται πως όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα αποτελέσματα αυτά  είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, δεδομένου ότι αναμένεται να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης.

«Εφόσον όλα έγιναν έγκαιρα» τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γ. Μπίκα, ενδέχεται να καθορίσουν την έκβαση της υπόθεσης που άνοιξε με την καταγγελία ότι βιάστηκε σε πάρτι πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, τόνισε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μόλις είχε ανακοινωθεί ότι το email από την Ελβετία με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν για ουσίες που ενδεχομένως δεν ανιχνεύονται από τα ελληνικά εργαστήρια, βρίσκεται στα χέρια των ειδικών του ΑΠΘ.

Η εγκυρότητα στην ανίχνευση

«Να δούμε πότε εστάλησαν και σε τι χρόνους, δηλαδή αν υπήρξαν καθυστερήσεις από τους Ελβετούς», είπε ο Γρηγόρης Λέων επισημαίνοντας ότι όλες οι ουσίες έχουν συγκεκριμένο χρόνο ανίχνευσης, ενώ το περιστατικό αναφέρθηκε την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης.

Όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής ο χρόνος της ανίχνευσης πρέπει να συνάδει με τον χρόνο της καταγγελίας. «Πρώτα βλέπουμε αν υπάρχει ναρκωτική ουσία στον οργανισμό και μετά τη συγκέντρωση της, όπως ισχύει και για το αλκοόλ».

«Αν βρούμε ουσία που εξαφανίζεται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα από ένα 24ωρο, ενδέχεται αυτή να έχει ληφθεί και μετά το περιστατικό για άλλους λόγους, από το θύμα, ενδεχομένως θεραπευτικούς», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη είναι παράλληλη έρευνα για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024