Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική Προστασία: Συστάσεις σε Δήμους και Περιφέρειες ενόψει της κακοκαιρίας

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις σε Δήμους και Περιφέρειες ενόψει της κακοκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές αναμένονται τη Δευτέρα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και με βάση τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες.

Επίσης, στη περιοχή του Βορείου Αιγαίου, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Λακωνίας και Μεσσηνίας αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Επιπλέον, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ειδικότερα στη Θράκη χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα προκληθούν από την εκδήλωσή των καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερα, η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι οικείοι Δήμοι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι οικείοι Δήμοι, καλούνται με ανακοινώσεις τους να ενημερώσουν τους πολίτες, τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους σχετικά με την επιδείνωση του καιρού για αύριο Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας και περιορισμό των μετακινήσεών τους κατά την αιχμή των φαινομένων.

Ειδικότερα για την Αττική, καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν με ιδιαίτερη προσοχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων σε περιοχές όπου η φυσική βλάστηση δασών και δασικών εκτάσεων έχει πρόσφατα καταστραφεί από δασικές πυρκαγιές και εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Χιονοπτώσεις: https://bit.ly/3GPVFsx
Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: https://bit.ly/3qLNZSy

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024