Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Περισσότερα από 20 τα νέα κρούσματα στο Άσυλο Ανιάτων

Πάτρα: Περισσότερα από 20 τα νέα κρούσματα στο Άσυλο Ανιάτων

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Πάτρα για τα νέα κρούσματα κοροναϊού στο Άσυλο Ανιάτων στην πόλη.

Πάνω από 20 νέα κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν στο Άσυλο Ανιάτων στην Πάτρα, σε περιθαλπόμενους του ιδρύματος. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν έπειτα από τους ελέγχους τους οποίους πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ίδρυμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δέκα από τους φιλοξενούμενους έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία της πόλης. Αναλυτικότερα, σε προγραμματισμένο έλεγχο, τον τρίτο κατά σειρά κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου 2022, που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο ΕΟΔΥ στο Άσυλο Ανιάτων Πατρών εντοπίστηκαν 12 θετικά κρούσματα μεταξύ των περιθαλπόμενων, ενώ όσοι εργαζόμενοι εξετάστηκαν ήταν αρνητικοί.

Οι περιθαλπόμενοι που είναι θετικοί (όλοι εμβολιασμένοι) είτε παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα, είτε είναι ελαφρώς ασυμπτωματικοί. Φιλοξενούνται στον τρίτο και τέταρτο όροφο του Ιδρύματος, όπου έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο κτήριο και έχουν τεθεί σε αυστηρή καραντίνα, ενώ ελέγχονται συνεχώς για την κατάστασή τους.

Εάν υπάρξει οποιαδήποτε μεταβολή των ζωτικών τους σημείων θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ το Σάββατο και την Κυριακή διακομίσθησαν στα νοσοκομεία 10 περιθαλπόμενοι θετικοί στην Covid-19, οι οποίοι και νοσηλεύονται. Οι περιθαλπόμενοι αυτοί εντοπίστηκαν μετά από αλλεπάλληλα test (rapid και μοριακά), που πραγματοποιήθηκαν από το ίδρυμα.

Πόσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Από τους 10 περιθαλπόμενους που νοσηλεύονται, οι πέντε δεν έχουν εμβολιαστεί μετά από άρνηση δική τους ή των οικογενειών τους στην σχετική διαδικασία.

Σε κατ’ οίκον καραντίνα βρίσκονται και 14 εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε νοσούν οι ίδιοι από Covid, είτε κάποιο μέλος του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Νέα rapid test θα πραγματοποιηθούν στο ίδρυμα (σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους) την ερχόμενη Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024