Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιλκίς: Μαθητές μετέτρεψαν παλαιούς υπολογιστές σε θερμοκήπια

Κιλκίς: Μαθητές μετέτρεψαν παλαιούς υπολογιστές σε θερμοκήπια

Η εφευρετικότητα μαθητών στο Κιλκίς αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού του Δημάρχου αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος των προέδρων του ΕΒΕΑ και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων

Εντυπωσίασαν με την εφευρετικότητα τους μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς που κατόρθωσαν αξιοποιώντας παλαιά αντικείμενα να τα μετατρέψουν σε θερμοκήπια, παράγοντας μάλιστα αγροτικά προϊόντα που θεωρούνται Υπερτροφές.

Ο Δήμαρχος του Κιλκίς αναγνώρισε την καινοτομία σκέψης και υλοποίησης κάνοντας την ακόλουθη ανάρτηση: «Τα παιδιά μας προοδεύουν, βάζουν υψηλούς στόχους, τους πετυχαίνουν και η δική τους ικανοποίηση είναι η δική μας χαρά!

Στη σημερινή επίσκεψή μου στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Ιωάννη Μπρατάκο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρη Λαμπρόπουλο νιώσαμε απέραντα περήφανοι για το πρωτοποριακό εγχείρημα των μαθητών να οργανώσουν μια εικονική επιχείρηση στηριγμένη στην καλλιέργεια των μικρολαχανικών, μιας κουζίνας με γεύση από το μέλλον.

Υπό την φωτεινή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους τα παιδιά εφηύραν τρόπους και προσέγγισαν την κυκλική οικονομία με εντυπωσιακές ιδέες που υπηρετούν την καινοτομία, την συλλογικότητα και την υπεύθυνη συμμετοχή σε δημόσια κοινωνικά αγαθά στοιχισμένοι πίσω από τις σύγχρονες απόψεις για την υγιεινή διατροφή.

Με την εικονική επιχείρηση που έχουν αναπτύξει συμβάλλουν στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων που θεωρούνται υπερτροφές και μπορούν να απορροφηθούν με σχετική άνεση στην αγορά.

Με πολύ απλά υλικά, με εξαρτήματα παλιών υπολογιστών, καλλιεργούν σε αυτοματοποιημένο περιβάλλον και συγκομίζουν ποικιλίες μικρολαχανικών.

Το παράδειγμα του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς μας διδάσκει ότι η δύναμη των ριζοσπαστικών ιδεών και του ενθουσιασμού που βάζουν σ΄ αυτές τα παιδιά μας μπορεί να αλλάξει θετικά την καθημερινότητά αλλά και τη συνολική αντίληψή μας για τον τον κόσμο. Θερμά συγχαρητήρια»!

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024