Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πρέπει οι αρνητές εμβολίου να πληρώνουν τα έξοδα περίθαλψής τους;

Κοροναϊός: Πρέπει οι αρνητές εμβολίου να πληρώνουν τα έξοδα περίθαλψής τους;

Ο Χιρς είπε ότι έθεσε το θέμα επειδή το κόστος για την υγεία εκτινάσσεται

Ο επικεφαλής του νοσοκομειακού συστήματος του Παρισιού έχει πυροδοτήσει έντονη συζήτηση, αμφισβητώντας εάν τα άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού θα πρέπει να συνεχίσουν να καλύπτονται από τη δημόσια ασφάλιση υγείας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το καθολικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Γαλλίας προβλέπει όλοι οι ασθενείς με COVID-19 που καταλήγουν στην εντατική καλύπτονται πλήρως για τη θεραπεία τους, η οποία κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ την ημέρα και συνήθως διαρκεί από μια εβδομάδα έως 10 ημέρες.

«Όταν είναι διαθέσιμα δωρεάν και αποτελεσματικά φάρμακα, θα πρέπει οι άνθρωποι να μπορούν να τα αρνηθούν χωρίς συνέπειες, ενώ εμείς αγωνιζόμαστε να φροντίσουμε άλλους ασθενείς» δήλωσε ο επικεφαλής του συστήματος νοσοκομείων AP-HP του Παρισιού Μάρτιν Χιρς στη γαλλική τηλεόραση.

Ο Χιρς είπε ότι έθεσε το θέμα επειδή το κόστος για την υγεία εκτινάσσεται, τονίζοντας ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα του συστήματος για όλους τους άλλους.

Αντιδράσεις

Αρκετοί γάλλοι από τον χώρο της Υγείας απέρριψαν την πρότασή του, ακροδεξιοί πολιτικοί ζήτησαν να απολυθεί, ενώ η δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια με τους Σοσιαλιστές για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Aν Ινταλγκό είπε ότι διαφωνεί με την πρότασή του.

Ένα hashtag που ζητούσε την απόλυση του Χιρς έγινε trend στο Twitter στη Γαλλία.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δεν σχολίασε το κάλεσμα του Hirsch, αλλά η Ολγκά Ζιβερνέ , βουλευτής του κόμματος LREM του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε στο BFM TV ότι «το θέμα που τέθηκε από την ιατρική κοινότητα δεν μπορούσε να αγνοηθεί».

Σύμφωνα με το Reuters, μια δημοσκόπηση του IFOP στα μέσα Ιανουαρίου έδειξε ότι το 51% των Γάλλων θεώρησε δικαιολογημένο ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα που περνούν στην εντατική θα πρέπει να πληρώσουν μέρος ή το σύνολο του λογαριασμού τους στο νοσοκομείο.

Μια τέτοια πρόταση πάντως θα ήταν παρόμοια με τη Σιγκαπούρη, η οποία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 στον κόσμο, όπου τα άτομα που αρνούνται τα εμβόλια πρέπει να πληρώσουν για την ιατρική τους περίθαλψη.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024