Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ο Σλούκας φώναξε «παρών»

Ολυμπιακός: Ο Σλούκας φώναξε «παρών»

Η… άλωση των Άνω Λιοσίων έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του ονειρικού Κώστα Σλούκα

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν αρκετά σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προερχόταν από την ήττα σοκ στην EuroLeague από τον Ερυθρό Αστέρα και ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα προκαλούσε ζημιά στον ψυχολογικό τομέα των Ερυθρολεύκων.

Στα Άνω Λιόσια ο Ολυμπιακός βρέθηκε στα… σχοινιά. Λίγο έλειψε να γνωρίσει νέα απρόσμενη ήττα σε διάστημα λίγων ημερών. Με τους ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Πρίντεζη στα πιτς, οι Ερυθρόλευκοι έφθασαν μια… ανάσα από το καναβάτσο. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο έλληνας γκαρντ πήρε πάνω του την κατάσταση, φέρνοντας στον Πειραιά το ροζ φύλλο της αναμέτρησης.

Από το κάκιστο πρώτο μέρος, στο ονειρικό δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ διατηρούσε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, λόγω και της… απουσίας του Κώστα Σλούκα. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού δεν είχε μπει καλά στο ματς, έχοντας 0/1 δίποντο και 0/2 τρίποντα σε 12:04′. Η Βασίλισσα εκμεταλλεύτηκε αυτήν τη συνθήκη χτίζοντας διαφορά.

Ωστόσο, από τη στιγμή που εμφανίστηκε ο 32χρονος παίκτης, τα πάντα άλλαξαν. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε ένας… άλλος παίκτης στο παρκέ των Άνω Λιοσίων.

Ο «Σλούκι Λουκ» έκανε ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας από το χεράκι τον Ολυμπιακό. Φώναξε «παρών» στα δύσκολα και οδήγησε την ομάδα του στην 11η νίκη της σε 12 αναμετρήσεις στο εφετινό πρωτάθλημα.

Το απόλυτο μηδέν του πρώτου μέρους έδωσε τη σκυτάλη στο «23άρι» του δευτέρου. Ο έλληνας γκαρντ έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στο ματς, με την ανατροπή να φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του: 4/5 τρίποντα, 4/5 δίποντα και 3/4 βολές τα στατιστικά του άσου των Πειραιωτών, που τελείωσε το ματς και με 11 ασίστ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο σημείωσε 16 από τους 30 πόντους του Ολυμπιακού, σερβίροντας παράλληλα και τέσσερα καθοριστικά καλάθια στους συμπαίκτες του. Ήταν ο man of the match. Ο λόγος που ο Ολυμπιακός άλωσε τα Άνω Λιόσια.

Τα… όργια του Σλούκα δεν έμειναν αναπάντητα και από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού έβγαλε το καπέλο στον έλληνα γκαρντ, αποθεώνοντάς τον για την εμφάνιση στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ο Σλούκας είναι ένας καταπληκτικός παίκτης και θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια» δήλωσε ο Μπαρτζώκας, στάζοντας μέλι για τον «Σλούκι Λουκ».

Μπαρτζώκας: «Καταπληκτικός παίκτης ο Σλούκας» | to10.gr

Ο Ολυμπιακός πήρε την κατάλληλη… ένεση για τη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί στην EuroLeague. Ακόμη μια φορά ο Κώστας Σλούκας φώναξε «παρών», βγάζοντας από το αδιέξοδο τους Ερυθρολεύκους.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024