Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής μετά το σάλο:«Μας κατηγορείτε για κάτι σκοταδιστικό, αλλά κατ΄ουσίαν είναι πρωτοποριακό»

Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής μετά το σάλο:«Μας κατηγορείτε για κάτι σκοταδιστικό, αλλά κατ΄ουσίαν είναι πρωτοποριακό»

Τι απαντά η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Στην ανάκληση του προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΕΠ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με τη θεματολογία τριών βίντεο που είχαν σταλεί από την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, για προβολή στα Γυμνάσια όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Υπ. Παιδείας έχει δώσει άδεια σε ένα «πρόγραμμα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με τη μορφή τριών βίντεο και με τίτλο «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα».

Πρόκειται για τρία«εκπαιδευτικά» βίντεο που στάλθηκαν στα γυμνάσια της χώρας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή τα οποία αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», που υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.

Τα βίντεο μάλιστα επιγράφονται «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή»

Στα βίντεο αυτά προβάλλεται και υποστηρίζεται η αντιεπιστημονική θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Οι αντιλήψεις που εκφράζονται στο βίντεο όχι μόνο είναι αντιεπιστημονικές, αλλά και βαθύτατα αναχρονιστικές και προβληματικές, ενώ απορία προκαλεί το ερώτημα πού ακριβώς  θα συνείσφεραν όλες αυτές οι πληροφορίες σε παιδιά 14 και 15 ετών.

Ιωάννα Μαρή: Αυτό που υπηρετούμε είναι επιστημονικό

Η Ιωάννα Μαρή, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι», υποστηρίζοντας πως αυτό που υπηρετούν ως Εταιρεία είναι επιστημονικά και όχι αναχρονιστικά.

«Μας κατηγορείτε ότι έιναι κάτι σκοταδιστικό, αλλά κατ΄ουσίαν είναι πρωτοποριακό. Έχουν μιλήσει επιστήμονες γι΄ αυτό το θέμα και τη σχέση του παιδιού με τη μητέρα, η οποία δημιουργείται από την σύλληψη. Δεν φορτώνουμε κανέναν με τα λεγόμενά μας, το τί θα συμβεί στο παιδί μετέπειτα στη ζωή του, ευθύνεται ο πατέρας και η μητέρα του παιδιού», ανέφερε η κ. Μαρή.

«Είμαι και εγώ μητέρα και είχα και εγώ αυτά τα άγχη. Ωστόσο, δεν μείναμε στην ενοχή αυτού που δε γνωρίζαμε αλλά φροντίσαμε να μεταδώσουμε στον κόσμο αυτά που γνωρίζουμε. Είναι μείζονος σημασίας της εμβρυικής ωής στην μετέπειτα ψυχική και σωματική υγεία ενός ανθρώπου. Συνεργαζόμαστε με επιστήμονες. Είναι επιστημονικά αυτά που υποστηρίζουμε», συμπλήρωσε.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024