Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκούδες εναντίον ταύρων: Η μάχη της εβδομάδας στη Wall Street

Αρκούδες εναντίον ταύρων: Η μάχη της εβδομάδας στη Wall Street

Καθώς ο μήνας τελειώνει με απώλειες, οι επενδυτές σταθμίζουν αν θα προχωρήσουν σε αγορές

Ο φετινός Ιανουάριος δεν επιβεβαίωσε την παράδοση, που θέλει τη Wall Street να ενισχύεται στις περισσότερες των περιπτώσεων, κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα κάθε έτους.
Και παρά την δυναμική αντίδραση της περασμένης Παρασκευής, για το σύνολο του μήνα οι απώλειες είναι σημαντικές.

Με μόλις μία συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί Ιανουάριος, οι επενδυτές σταθμίζουν πλέον αν η απότομη διολίσθηση των αμερικανικών μετοχών, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να αγοράσουν εκ νέου μετοχές σε χαμηλότερες τιμές, ή αν θα συνεχίσουν να πουλούν.

Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει πάνω από 9% μέχρι στιγμής το 2022, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης μετά από πτώση σχεδόν 15%. Η αγορά βυθίστηκε και πάλι την περασμένη εβδομάδα, αφού η Federal Reserve σήμανε ότι είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια των ΗΠΑ τον Μάρτιο προτού συρρικνώσει τον ισολογισμό της αργότερα μέσα στο έτος.

Και οι αναλυτές είναι διχασμένοι: η Barclays αναφέρουν ότι είναι ακόμα «πολύ νωρίς για να αγοράσουν την πτώση». Σε έκθεσή της αναφέρει ότι, η ανάλυση των αποτιμήσεων των μετοχών πριν από την πανδημία έδειξε ότι ο δείκτης θα μπορούσε να υποχωρήσει άλλο περίπου 8% από το επίπεδο των 4.410,13, που ήταν την περασμένη Δευτέρα.

Άλλες μετρήσεις αποτίμησης είναι πιο ευνοϊκές για τις μετοχές. Μια ματιά στο ασφάλιστρο κινδύνου μετοχικού κεφαλαίου – ή στην πρόσθετη απόδοση που λαμβάνουν οι επενδυτές για την κατοχή μετοχών σε κρατικά ομόλογα χωρίς κίνδυνο – ευνοεί τις μετοχές το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Keith Lerner, συνδιευθυντή επενδύσεων στην Truist Advisory Services.

«Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, παρόλο που θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη αστάθεια, έως ότου η Fed κάνει πραγματικά ένα λάθος ή υπάρξει στην πραγματικότητα ύφεση, εξακολουθούμε να προτιμούμε τις μετοχές από τα ομόλογα», δήλωσε ο Sameer Samana, ανώτερος αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς στο το Ινστιτούτο Επενδύσεων Wells Fargo.

Η εβδομάδα που έρχεται

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται τις επόμενες ημέρες στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου.

Με τα κέρδη του S&P 500 να αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,4% το 2022, το σκηνικό για τις μετοχές φαίνεται να είναι σταθερό.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών, όπως η Alphabet, η Amazon, η Exxon Mobil, η Bristol-Myers Squibb, η Merck, η Ford και η General Motors .

Υπάρχουν και βασικά οικονομικά στοιχεία, το σημαντικότερο από τα οποία είναι τα στοιχεία για την απασχόληση του Ιανουαρίου, που αναμένονται την Παρασκευή.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024