Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή σε δύο μητέρες που δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο

Βόλος: Φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή σε δύο μητέρες που δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο

Το Δικαστήριο έκανε αυστηρές συστάσεις και στις δύο μητέρες, τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και τις κάλεσε να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Ένοχες έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 26χρονη και μια 45χρονη που συνελήφθησαν από την Αστυνομία την Πέμπτη στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Ανηλίκων, για γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η νεαρή γυναίκα δεν στέλνει το παιδί της στο Νηπιαγωγείο και η 43χρονη στην Γ’ Δημοτικού και οι δύο επικαλέστηκαν λόγους υγείας και κατέθεσαν ότι δεν είναι αρνήτριες, γιατί έχουν κάνει το εμβόλιο .Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων προς 3 ευρώ την ημέρα, που αν δεν πληρωθεί θα της επιβληθεί φυλάκιση 60 ημερών στην 26χρονη και σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή στη 45χρονη.

Το Δικαστήριο έκανε αυστηρές συστάσεις και στις δύο μητέρες, τόνισε ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και τις κάλεσε να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Πρώτη δικάστηκε η 26χρονη, η οποία έχει να στείλει το παιδί της στο Νηπιαγωγείο από τις 10 Δεκεμβρίου 2021, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο. Όπως είπε, το παιδί της πήγε στον αγιασμό του Νηπιαγωγείου και τη δεύτερη μέρα, αλλά την επόμενη έκανε εμετό και την κάλεσε η νηπιαγωγός να την πάρει.

Όταν ήρθε η ώρα να πάει στο σχολείο ξανά, δήλωσε ότι το παιδί της έκανε πάλι εμετό, απευθύνθηκε σε ιδιώτη ψυχολόγο – που επειδή η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα πληρώνει τρίτο πρόσωπο – που της είπε ότι πρέπει να παρακολουθήσει το παιδί, να μιλήσει με τη δασκάλα, για να την προετοιμάσει και να το πηγαίνει στο νηπιαγωγείο μια ώρα την ημέρα μέχρι να προσαρμοστεί.

Η νεαρή κατέθεσε ότι δεν είναι αρνήτρια, έκανε το εμβόλιο και δεν είναι κατά του σχολείου.

Αμέσως μετά δικάστηκε η 45χρονη γυναίκα που επίσης δεν έστελνε το κοριτσάκι της στο σχολείο από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024