
Ρωσία: Θερίζει η έξαρση της Ομικρον – 673 νεκροί σε 24 ώρες
Ρεκόρ σημειώνουν οι μολύνσεις από κοροναϊό στη Ρωσία
Οι θάνατοι από Covid-19 στη Ρωσία έσπασαν σήμερα το φράγμα των 700.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters που βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Rosstat.
Πάνω από 54.000 νεκροί τον Δεκέμβριο
Σύμφωνα με τη Rosstat, 54.630 ασθενείς έχασαν τον Δεκέμβριο τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, έπειτα από το ρεκόρ των περίπου 90.000 θανάτων του Νοεμβρίου, καθιστώντας τη Ρωσία τη χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αριθμός ρεκόρ
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 στη Ρωσία ανέρχεται σε 701.703, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της Μόσχας, τα θύματα της Covid-19 στη χώρα είναι 329.443, έχοντας αυξηθεί κατά 673 τις προηγούμενες 24 ώρες. Την Παρασκευή η Ρωσία κατέγραψε 98.040 νέες μολύνσεις, αριθμός-ρεκόρ για όγδοη συνεχή ημέρα.
Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει σε έξαρση των νέων κρουσμάτων από τις αρχές του νέου έτους.
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα




