Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Οργή για σεξιστική αγγελία για δουλειά

Ιταλία: Οργή για σεξιστική αγγελία για δουλειά

 «Ζητάμε να στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό ή κάτι παρόμοιο» αναφερόταν, μεταξύ άλλων

Έρευνα ξεκίνησε το ιταλικό υπουργείο Εργασίας μετά την κατακραυγή που ακολούθησε αγγελία εργασίας στην οποία η εταιρεία ζητούσε αποκλειστικά γυναίκα recepionist ηλικίας κάτω των 30 ετών, ενώ ήθελε να της αποσταλούν από τις υποψήφιες για τη θέση φωτογραφίες τους με μαγιό.

Η αγγελία, που δημοσιεύτηκε σε πολλά site εύρεσης εργασίας από μια ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Νάπολη, όριζε ότι η υποψήφια πρέπει να είναι γυναίκα, όχι μεγαλύτερη των 30 ετών, να μιλά άπταιστα αγγλικά, να έχει δικό της αυτοκίνητο και «έναν ευχάριστο χαρακτήρα με ελκυστική εμφάνιση».

«Ζητάμε να στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό ή κάτι παρόμοιο», συνέχιζε να ζητάει η αγγελία για τη δουλειά των 500 ευρώ το μήνα.

Η φράση αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις αφαιρέθηκε αργότερα, σύμφωνα με τον Guardian, και η αγγελία αναδημοσιεύτηκε, όμως ένα στιγμιότυπο οθόνης κοινοποιήθηκε μαζικά στα social media, προκαλώντας οργή.

Οργή στα social media

«Θέλουν φωτογραφία με μαγιό; Τι παράλογη διαφήμιση» είπε η Κιάρα Μαρκιάνι , σύμβουλος εργασίας για τη Νάπολη. «Είναι σκανδαλώδες, και για πολλούς λόγους – ξεκινώντας με την αναζήτηση μιας γυναίκας κάτω των 30 ετών και έναν μισθό που είναι τόσο μικρός που είναι παράλογος για τη δέσμευση και τα καθήκοντα που απαιτεί η δουλειά».

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Νάπολη, είπε στα ιταλικά ΜΜΕ ότι το αίτημα για φωτογραφία με μαγιό ήταν «ακατάλληλο» και αποτέλεσμα «απλής απόσπασης της προσοχής» του «άπειρου εργάτη» που δημιούργησε τη διαφήμιση και «δεν είχε καταλάβει την πολιτική της εταιρείας για την ισότητα των φύλων».

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024