Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 75-63: Ο… Γιόβιτς έδωσε ξανά ζωή

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 75-63: Ο… Γιόβιτς έδωσε ξανά ζωή

Στο ντεμπούτο του Γιόβιτς με τα πράσινα, ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο κόντρα στην Μπασκόνια (75-63) και έδειξε ότι ο Σέρβος μπορεί να τον «αλλάξει»

Ο Παναθηναϊκός έκανε… περίπατο απέναντι στην Μπασκόνια, επικρατώντας με σκορ 75-63, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Euroleague, με τον Στέφαν Γιόβιτς να κάνει το ντεμπούτο με τα πράσινα, δίνοντας ζωή στο «τριφύλλι».

Οι Βάσκοι, που κατέβηκαν με μόλις εννέα παίκτες στο ΟΑΚΑ, δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να φανούν ανταγωνιστικοί κόντρα στους Πράσινους, που και εκείνοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Ντάριλ Μέικον.

Από νωρίς το ματς… ξέφυγε και δεν μπορούσε να γυρίσει, με το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 5-15, την ίδια στιγμή που η ομάδα του Νέβεν Σπάχια έπεσε στο 7-14. Με τους δύο συλλόγους πάντως να παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς που είχε 16 πόντους, με τους Τζέρεμι Έβανς και Οκάρο Γουάιτ να προσθέτουν 14 και 12 αντίστοιχα, ενώ ο Γιόβιτς ήταν αρκετά καλός σε 20′ συμμετοχής με 6 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Για τους φιλοξενούμενους 16 είχε ο Μπόλντγουιν και 12 ο Γκιεντράιτις.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος από το πρώτο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου, επιβάλλοντας άμεσα στον ρυθμό του και πιέζοντας αρκετά την Μπασκόνια στην άμυνα, εκμεταλλευόμενος και την τεράστια αστοχία των Βάσκων που είχαν 0/13 τρίποντα. Επιθετικά, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε μεγάλη… όρεξη και γυρνώντας σωστά την μπάλα βρήκε τους απαραίτητους χώρους για να βρει εύκολα καλάθια και εν τέλει να πάει στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το +18 (38-20).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει ως όπλο του την άμυνα, μην αφήνοντας την Μπασκόνια σε ησυχία, με τους Βάσκους να παραμένουν άστοχοι από παντού. Μάλιστα κατάφεραν να ανοίξουν κι άλλο τη διαφορά που ξεπέρασε και τους είκοσι πόντους.

Η τρίτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Βάσκους να βρίσκουν ρυθμό χάρη στον Μπόλντγουιν που άργησε να… ξυπνήσει, καταφέρνοντας να μειώσουν.

Οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν σωστά τα τελευταία λεπτά και έτσι μπόρεσαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 38-20, 57-32, 75-63

 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024