Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ελπίδα»: Εντυπωσιακές εικόνες στην Αταλάντη - Πάγωσε η θάλασσα

«Ελπίδα»: Εντυπωσιακές εικόνες στην Αταλάντη – Πάγωσε η θάλασσα

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε κατά πολύ το ένα μέτρο, ακόμη και μέσα στην Αταλάντη έφτασε τους 70 πόντους

Απερίγραπτες καταστάσεις βίωσαν – και τις συνέπειες εξακολουθούν να τις βιώνουν – οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών και της Αταλάντης από την πρωτοφανή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε κατά πολύ το ένα μέτρο, ακόμη και μέσα στην Αταλάντη έφτασε τους 70 πόντους.

Τέτοια χιονόπτωση, όπως αναφέρει το lamiareport,  οι παλαιότεροι είχαν να δουν από το ’87, όμως κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως να ήταν ακόμη εντονότερη.

Γεγονός είναι ότι στη θάλασσα 30 πόντους δεν είχαν ξαναδεί, ενώ γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης, η θάλασσα την παραλία «παλιομάγαζα» είχε παγώσει, με τον υδράργυρο να δείχνει -6ο βαθμούς Κελσίου.

Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η «Ελπίδα» είναι προς το παρόν ανυπολόγιστες, καθώς υπάρχουν αρκετές περιουσίες θαμμένες κάτω από το χιόνι.

Δρόμοι έκλεισαν, σπίτια έμειναν χωρίς θέρμανση και νερό, ενώ ελαιόδεντρα και καλλιέργειες σχεδόν καταστράφηκαν! Ζώα σε κτηνοτροφικές κι άλλες εγκαταστάσεις έμειναν αβοήθητα.

Ο Δήμος Λοκρών, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας αλλά και της Βοιωτίας, γνώρισαν το πολύ άγριο πρόσωπο της κακοκαιρίας και αναμένουμε την αντίδραση των υπευθύνων για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την αποζημίωση των πληγέντων.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024