Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
EuroLeague: Ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ Μαδρίτης και η μάχη για το αήττητο της έδρας

EuroLeague: Ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ Μαδρίτης και η μάχη για το αήττητο της έδρας

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο απόρθητο ΣΕΦ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και θέλει τη νίκη για να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία, αλλά και για να μπορέσει να… σπάσει το αήττητο της Ρεάλ Μαδρίτης

Έχουμε φθάσει πλέον στα μέσα της σεζόν στην EuroLeague, με τις ομάδες να παλεύουν για τους δικούς τους διαφορετικούς στόχους, σε ένα εξοντωτικό πρωτάθλημα, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο κοροναϊός έχει επηρεάσει όλες τις ομάδες και τις έχει αναγκάσει να δίνουν συνεχόμενα ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει και εκείνος τους δικούς του στόχους, που είναι να εξασφαλίσει αρχικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη θέση του στα πλέι-οφ της διοργάνωσης και στη συνέχεια να διεκδικήσει το πλασάρισμά του στην τετράδα, που δίνει και το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός και το απόλυτο όπλο της έδρας

Η πορεία των Ερυθρόλευκων φέτος έχει δημιουργήσει ένα έξτρα… κίνητρο στην ομάδα και έχει να κάνει με το αήττητο της έδρας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ως μεγάλο όπλο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο οποίο έχει καταφέρει να επικρατήσει και τις εννέα φορές που έχει αγωνιστεί.

Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Ζάλγκιρις Κάουνας, Άλμπα Βερολίνου, Φενέρμπαχτσε, Μονακό, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από τον Πειραιά μέχρι στιγμής. Τώρα ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει απόψε το δέκατο εντός έδρας ματς της σεζόν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (21:00).

Η Βασίλισσα και το κάστρο της

Πέραν των Ερυθρόλευκων, υπάρχει άλλη μία ομάδα που δεν έχει… γευτεί ακόμα την ήττα στο σπίτι της. Η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Βασίλισσα έχει απόρθητο το κάστρο της, μετρώντας έντεκα θετικά αποτελέσματα, που την οδηγούν εκ του ασφαλούς στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αναντολού Έφες, Μονακό, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε, Ζάλγκιρις Κάουνας, Ερυθρός Αστέρας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Άλμπα Βερολίνου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν και Μπασκόνια είναι οι ομάδες που δεν μπόρεσαν να κάνουν τη… ζημιά στο «Παλάθιος ντε Ντεπόρτες».

Το… ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Μαδρίτη

Αν ο Ολυμπιακός περάσει με επιτυχία το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα, τότε την ερχόμενη Τετάρτη (2/2) θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει τους Μερένχες με ένα επιπλέον κίνητρο, πέραν της απλής νίκης. Οι Περαιώτες θα προσπαθήσουν να αλώσουν το κάστρο της Βασίλισσας και να μείνουν η μόνη αήττητη εντός έδρας ομάδα στη διοργάνωση.

Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν και θα συνεχίσουν να… παλεύουν για το ποια θα λυγίσει πρώτη. Με το επικείμενο πρόγραμμα να κρίνει εν πολλοίς το τι μέλλει γενέσθαι γι’ αυτό το ιδιαίτερο επίτευγμα που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά.

Οι Ερυθρόλευκοι (πέραν του Ερυθρού Αστέρα) έχουν να δώσουν ακόμα επτά αναμετρήσεις στο ΣΕΦ, κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20/3), Ζενίτ (8/3), Αναντολού Έφες (10/2), Αρμάνι Μιλάνο (24/2), Παναθηναϊκό (17/3), Μπαρτσελόνα (1/4) και Ούνικς Καζάν (7/4).

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ έχει να δώσει λιγότερα ματς, μόλις πέντε, για να κυνηγήσει το αήττητο, απέναντι σε Ζενίτ (4/2), Μπαρτσελόνα (11/2), Αρμάνι Μιλάνο (10/3), Βιλερμπάν (17/3) και Μπάγερν Μονάχου (7/4).

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024