Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Γλυφάδας - Αποζημιώνει για ζημιές σε οχήματα

Δήμος Γλυφάδας – Αποζημιώνει για ζημιές σε οχήματα

Ο Δήμος Γλυφάδας ζητάει από πολίτες των οποίων τα οχήματα υπέστησαν ζημίες από πτώσεις δέντρων να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης. Ούτως ή άλλος ο Δήμος είναι υπεύθυνος για το κοινόχρηστο πράσινο. Τι θα γίνει αν ένας ιδιοκτήτης οχήματος ζητήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική του εταιρία και έχει τέτοια κάλυψη;

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Γλυφάδας,  καλεί τους πολίτες, των οποίων τα αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές από πτώση δέντρων κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς θεομηνίας, να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό του Δήμου 15464 προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά με την υποβολή αίτησης για την αποκατάσταση από τον Δήμο της ζημιάς και για τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς είναι το αυτοκίνητο να βρισκόταν (σταθμευμένο ή κινούμενο) κατά το χρόνο της πτώσης του δέντρου σε δημοτικό οδικό δίκτυο και να μην μπορεί ο κάτοχός του να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρεία. Υπάλληλος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Γλυφάδας θα μεταβαίνει στο σημείο της πτώσης προκειμένου να βεβαιώνει τη ζημιά.

Το ερώτημα που προκύπτει για τους Δήμους που προτίθενται να αποζημιώσουν για τις ζημιές των οχημάτων που προκλήθηκαν από πτώση δέντρου, είναι τι θα συμβεί αν ένας πολίτης αποφασίσει να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από την ασφαλιστική του εταιρία εφόσον φυσικά συμπεριλαμβάνονται στα ασφάλιστρα που καταβάλλει οι ανάλογες καλύψεις; Είτε διότι δεν συμφωνεί με την αποτίμηση της ζημίας εκ μέρους του Δήμου, είτε γιατί προτιμάει για άλλους λόγους – όπως ταχύτερη ίσως αποκατάσταση των ζημιών από έναν ιδιωτικό φορέα.

Σύμφωνα με τον νόμο εξ όσων γνωρίζουμε, ο Δήμος είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημία προκύψει σε άνθρωπο ή περιουσιακό του στοιχείο από πτώση δέντρου ή κλαδιών που συμβαίνει σε κοινόχρηστο χώρο εντός των διοικητικών ορίων του. Άρα η ευθύνη ανήκει στον Δήμο και για αυτό παρατηρείται έντονα σε κάποιους Δήμους της χώρας το έντονο κλάδεμα των δέντρων.

Αν λοιπόν ένας οδηγός οχήματος θελήσει να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρία, τότε η λογική λέει πως η ασφαλιστική εταιρία θα αξιώσει με την σειρά της αποζημίωση από τον Δήμο γιατί δεν είχε διατηρήσει το κοινόχρηστο πράσινο σε μια κατάσταση που να μην εμπεριέχει κινδύνους.

Θα φανεί στην πορεία αν θα υπάρξουν τέτοιες περιπτώσεις πολιτών και τι θα γίνει. Η ενέργεια του Δήμου Γλυφάδας και όλων των Δήμων που θα πράξουν το ίδιο – δηλαδή να αποζημιώσουν τους κατόχους αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημία στα οχήματα τους από πτώση δέντρων ή κλαδιών – είναι απλά μια υποχρέωση που έχουν έναντι των πολιτών.

Δήμος Αθηναίων: Αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024