Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδιανόητες δηλώσεις Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια ίσως να αποτρέψει τους Αφρικανούς από το να διασχίζουν τη Μεσόγειο»

Αδιανόητες δηλώσεις Ινφαντίνο: «Το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια ίσως να αποτρέψει τους Αφρικανούς από το να διασχίζουν τη Μεσόγειο»

Σε μία αδιανόητη δήλωση, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, προχώρησε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση με τις δηλώσεις του. Ειδικά από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της FIFA να διοργανώνει ανά δύο χρόνια το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο καθώς ο Ινφαντίνο αναφέρθηκε στους πολίτες της Αφρικής, τη Μεσόγειο και τον θάνατο μεταναστών στη θάλασσα, μιλώντας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Κι όλα αυτά σε μια συζήτηση για το ενδεχόμενο διεξαγωγής Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της FIFA αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

«Καταλαβαίνω ότι στην Ευρώπη το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται δύο φορές την εβδομάδα. Διότι οι κορυφαίοι παίκτες αγωνίζονται εκεί. Γι’ αυτό και στην Ευρώπη, δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες πιθανότητες και διοργανώσεις.

Αλλά αν σκεφτούμε τον υπόλοιπο κόσμο και τη συντριπτική πλειονότητα της Ευρώπης που δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει τους κορυφαίους παίκτες ή να συμμετέχει στις κορυφαίες διοργανώσεις, τότε πρέπει να σκεφτούμε τι προσφέρει το ποδόσφαιρο που να ξεπερνά το άθλημα.

Πρέπει να βρούμε τρόπους να συμπεριλάβουμε ολόκληρο τον κόσμο. Να δώσουμε ελπίδα στους Αφρικανούς ώστε να μη χρειάζονται να διαβαίνουν τη Μεσόγειο για να βρουν, ίσως, μια καλύτερη ζωή. Το πιθανότερο, όμως, τον θάνατο στη θάλασσα.

Πρέπει να προσφέρουμε αξιοπρέπεια και περισσότερες ευκαιρίες, όχι μέσω ελεημοσύνης, αλλά επιτρέποντας στον υπόλοιπο κόσμο να συμμετέχει», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του, εξηγώντας, πάντως στο τέλος, «ίσως το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο χρόνια να μην είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Πρέπει να το ψάξουμε».

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024