Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά απευθείας πτήση από Τουρκία για Λάρνακα

Κύπρος: Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά απευθείας πτήση από Τουρκία για Λάρνακα

Η ιστοσελίδα Γενί Ντουζέν μετέδωσε την είδηση της πρώτης απευθείας πτήσης από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, την οποία επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη απευθείας «ανθρωπιστική πτήση», όπως χαρακτηρίστηκε, από την Κωνσταντινούπολη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (φωτογραφία, επάνω) καθώς αφορούσε παίκτη της Εθνικής Ανδρών Χάντμπολ Τουρκίας που εντοπίστηκε μετά την άφιξή του στην Κύπρο θετικός στην COVID-19, μεταδίδει η Γενί Ντουζέν.

Αεροσκάφος-ασθενοφόρο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν, η ειδική απευθείας πτήση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη και αφορούσε αεροσκάφος – ασθενοφόρο.

Δόθηκε ειδική άδεια, όπως αναφέρεται, αφού απευθείας πτήσεις δεν γίνονται από την Τουρκία στο «νότιο τμήμα της Κύπρου» – όπως χαρακτηρίζονται οι ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας – ενώ σημειώνεται ότι ειδοποιήθηκαν και οι «αρχές» του ψευδοκράτους.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος επιβεβαίωσε πως οι τουρκικές αρχές ζήτησαν άδεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη μεταφορά, με απευθείας πτήση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Λάρνακας, παίκτη της Εθνικής Ανδρών Χάντμπολ της Τουρκίας, ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κοροναϊό μετά την άφιξή του στην Κύπρο.

Αίτημα των τουρκικών αρχών

Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, μπήκε σε περιορισμό και μας ζητήθηκε από τις τουρκικές αρχές να στείλουν αεροσκάφος – ασθενοφόρο να έλθει να τον πάρει και αυτό έγινε, είπε ο κ. Πελεκάνος, κληθείς να σχολιάσει την είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν.

Πηγή: philenews.com

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024