Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» και την Τουρκία. Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν πολλές περιοχές και δημιουργούν προβλήματα.

Πολλοί κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται επί ώρες στα οχήματά τους.

Στην εθνική οδό στην επαρχία του Ντιγιάρπακίρ, πάνω από 200 άτομα καθηλώθηκαν στα αυτοκίνητά τους και απεγκλωβίστηκαν μετά από μία επιχείρηση που διήρκησε για περίπου 12 ώρες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 2 διαφορετικά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, που σημειώθηκαν λόγω του παγετού.

Την ίδια ώρα, και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μεγάλες πόλεις έχουν παραλύσει.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, εκτιμάται ότι στη γειτονική χώρα αποκλεισμένοι λόγω κακοκαιρίας είναι πάνω από 4.500 κόσμου, ενώ σε καταφύγια έχουν μεταφερθεί πάνω από 6.000 πολίτες.

Πρόκειται για τη δεύτερη εβδομάδα που η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της

Η Κωνσταντινούπολη έχει ντυθεί στα λευκά με τις αρχές να κρατούν κλειστό το αεροδρόμιο.

«Η αναστολή των πτήσεων παρατάθηκε ως τις 12:00 (σ.σ. ώρα Ελλάδας) εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών», ανέφερε η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στον ιστότοπό του.

Οι τουρκικές αρχές κήρυξαν αργία τη σημερινή ημέρα για όλο το προσωπικό του δημόσιου τομέα για να μειωθούν οι μετακινήσεις.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ο Αλί Γερλίκαγια, ενημέρωσε μέσω Twitter ότι δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση ΙΧ αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο ως το μεσημέρι, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες συνεργείων για να ανοίξουν και να καθαρίσουν τους δρόμους.

Πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές εικονίζουν βαριά οχήματα και αυτοκίνητα αποκλεισμένα στο χιόνι.

Χθες Δευτέρα ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, η Turkish Airlines, ακύρωσε όλες τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, αφού αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ