Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική

«Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική

Δυσκολίες πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία των βλαβών

Για δεύτερη μέρα χωρίς ρεύμα παραμένουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Αττική καθώς χθες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού 53 γραμμές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ολόκληρες συνοικίες, γειτονιές και οικοδομικά τετράγωνα της πρωτεύουσας στερούνται της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος καθώς πλειάδα δέντρων έχουν καταπέσει πάνω σε δίκτυα ρεύματος αλλά και υποσταθμοί εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών παρουσιάζουν βλάβες.

Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες σπίτια να βρίσκονται από χθες, ακόμη και περισσότερες από 12 με 15 ώρες στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση. Η νύχτα που βίωσαν ήταν δύσκολη, ενώ αβέβαιη είναι και η χρονική εκτίμηση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) τα συνεργεία των τεχνικών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στα σημεία όπου έχουν προκληθεί οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση. Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους χιονισμένους και παγωμένους κεντρικούς οδικούς άξονες, τα αποκλεισμένα  από τον όγκο του χιονιού και τον πάγκο μικρά δρομάκια εμποδίζουν τα οχήματα του ΔΕΔΔΗΕ να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι τεχνικοί του Διαχειριστή αδυνατούν να επιχειρήσουν και η ταλαιπωρία για τους χιλιάδες καταναλωτές δεν έχει τέλος.

Η πρωινή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ έκανε λόγο ζημιές σε 53 γραμμές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συνεργεία του Διαχειριστή κατάφεραν κατά τη διάρκεια της νύχτας να ολοκληρώσουν τις εργασίες επαναφοράς σε μόλις 4 γραμμές και ηλεκτροδότησαν ξανά σημαντικά τμήματα καταναλωτών σε άλλες 12 γραμμές.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζουν από χθες το βράδυ τμήματα περιοχών σε : Χαλάνδρι, Μαρούσι, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Ν. Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο Πεύκη, Κερατέα, Καλύβια, Κορωπί, Παλλήνη, Πικερμι, Ντραφι, Γραμματικό, Μαραθώνα, Αλεποχωρι, Πόρτο Γερμενό, Βύρωνας, Καρέας, Γλυφάδα, Βούλα, Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Σαλαμίνα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024