ΕΕ: «Τεράστιες συνέπειες και σφοδρά κόστη» θα έχει η περαιτέρω στρατιωτική επιθετική ενέργεια της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ θέτει δυνάμεις σε ετοιμότητα και στέλνει πρόσθετα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην Ανατολική Ευρώπη, ενισχύοντας την αποτρεπτική ικανότητα της Συμμαχίας, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την συγκέντρωση στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία
«Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι αδιαίρετη και οποιαδήποτε πρόκληση κατά της ευρωπαϊκής τάξης ασφαλείας επηρεάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της», αναφέρεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες για την ουκρανική κρίση.
Καταδικάζονται οι «συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες και απειλές κατά της Ουκρανίας» και καλείται η Ρωσία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο. Επαναλαμβάνεται, μάλιστα, ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετική ενέργεια» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θα επιφέρει «τεράστιες συνέπειες και σφοδρά κόστη».
Η ΕΕ – σύμφωνα με τα συμπεράσματα – επιβεβαιώνει την «ακλόνητη υποστήριξή της στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα» της Ουκρανίας και την «ενιαία προσέγγιση» του μπλοκ στην τρέχουσα κρίση, σε «σθεναρή συνεργασία και στενό συντονισμό» με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ουκρανία και άλλες χώρες εταίρους.
Επιπλέον, τονίζει τη σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών χωρών και των εταίρων τους έναντι υβριδικών επιθέσεων, εκστρατειών παραπληροφόρησης και κυβερνο-επιθέσεων.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ θέτει δυνάμεις σε ετοιμότητα και στέλνει πρόσθετα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην Ανατολική Ευρώπη, ενισχύοντας την αποτρεπτική ικανότητα της Συμμαχίας, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την συγκέντρωση στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την υπεράσπιση όλων των συμμάχων, μεταξύ άλλων, με την ενίσχυση του ανατολικού τμήματος της Συμμαχίας. Θα ανταποκρινόμαστε πάντα σε οποιαδήποτε επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας μας, μεταξύ άλλων, μέσω της ενίσχυσης της συλλογικής μας άμυνας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
- Έρευνα της ΕΣΕΕ: Άνθρακες ο «θησαυρός» – Μία στις δύο επιχειρήσεις με πτώση στον εορταστικό τζίρο
- «Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Κραλ από την Ουνιόν Βερολίνου»
- Βατικανό: Ο Πάπας Λέων συναντήθηκε με την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Μαρία Κορίνα Ματσάδο
- Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο 54χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό των παιδιών του στη Μεσσαρά
- Ο Χέις-Ντέιβις «πακετάρει» βαλίτσες και άναψε… φωτιές στα social media (vid)
- Η ανατριχιαστική ιστορία του ασύλου Pennhurst που ενέπνευσε τη σειρά Stranger Things
- Αλεξανδρούπολη: Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων
- Πάτρα: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442