Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβολιασμός ανηλίκων χωρίς συγκατάθεση γονέων

Εμβολιασμός ανηλίκων χωρίς συγκατάθεση γονέων

Νέα πρόταση νόμου στην Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια θα επιτρέψει σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω να εμβολιάζονται χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Η Αλαμπάμα επιτρέπει τέτοιες αποφάσεις σε ηλικία 14 ετών, το Όρεγκον στα 15 το Ρόουντ Άιλαντ και η Νότια Καρολίνα στα 16. Μόνο η Ουάσιγκτον, DC, έχει χαμηλότερο όριο, στην ηλικία των 11 ετών.

Ο Γερουσιαστής Σκότ Βίνερ, που κατέθεσε το σχετικό σχέδιο νόμου, υποστήριξε ότι η Καλιφόρνια επιτρέπει ήδη σε παιδιά άνω των 12 ετών να εμβολιάζονται για την ηπατίτιδα Β και τον ιό HPV χωρίς γονική συναίνεση, όπως επίσης και για τη θεραπεία για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, κατάχρηση ουσιών και διαταραχές ψυχικής υγείας.

«Το να δώσουμε στους νέους την αυτονομία να λαμβάνουν εμβόλια που σώζουν ζωές, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις των γονιών τους ή το πρόγραμμα εργασίας, είναι απαραίτητο για τη σωματική και ψυχική τους υγεία», είπε.

Δεν θα αποκλείονται γιατί ο γονέας είναι αρνητής

«Είναι ασυνείδητο για τους έφηβους να αποκλείονται από το εμβόλιο επειδή ένας γονέας είτε αρνείται είτε δεν μπορεί να πάει το παιδί του σε έναν χώρο εμβολιασμού».

Επί του παρόντος, στην Καλιφόρνια, οι ανήλικοι ηλικίας 12 έως 17 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς την άδεια των γονέων ή των κηδεμόνων τους, εκτός εάν το εμβόλιο είναι ειδικά για την πρόληψη μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας.

Το νομοσχέδιο του Βίνερ θα άρει τη γονική απαίτηση για αυτήν την ηλικιακή ομάδα για οποιοδήποτε εμβόλιο έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αυτό περιλαμβάνει τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, αλλά ο Βίνερ είπε ότι η διστακτικότητα και η παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια έχουν επίσης αποτρέψει τους εμβολιασμούς κατά της ιλαράς και άλλων μολυσματικών ασθενειών που μπορούν στη συνέχεια να εξαπλωθούν σε νέους των οποίων οι γονείς δεν θα συμφωνήσουν να τους εμβολιάσουν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024