Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Νέες καταθέσεις τη Δευτέρα - Εντός της εβδομάδας οι τοξικολογικές

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Νέες καταθέσεις τη Δευτέρα – Εντός της εβδομάδας οι τοξικολογικές

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται νέες καταθέσεις αλλά και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού στη Θεσσαλονίκη, με θύμα την 24χρονη Γεωργία.

Το φως της δημοσιότητας είδε η καταγγελία μιας κοπέλας, που ήταν ανάμεσα στους 17 καλεσμένους  στη σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης για το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Η ίδια αποκάλυψε στο MEGA όλα για όσα έγινε μάρτυρας.

«Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι».

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και μου έστειλε μήνυμα ο Μ.Π. να πάω στο πάρτι. Πήγα με δυο φίλες μου κατά τις 3:00 και με υποδέχθηκε αυτός στη σουίτα. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αποφασίσαμε να φύγουμε γρήγορα.

Εξετάσεις DNA

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξετάσεις έχουν δείξει την ύπαρξη DNA ενός άνδρα στα ρούχα της 24χρονης Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της 24χρονης έδειξε ότι στο μανίκι του ρούχου που φορούσε βρέθηκε σπερματική κηλίδα, αλλά και βιολογικό υλικό στο μπροστά μέρος του ενδύματός της.

Μένει να βγουν φυσικά και επίσημα τα αποτελέσματα για να φανεί αν όντως ισχύει και αν υπάρχει DNA και από άλλον άνδρα.

Μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει βρεθεί γενετικό υλικό από άλλον άνδρα, αλλά μέχρι να υπάρξει επίσημη ενημέρωση δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι.

Αναμένονται οι τοξικολογικές

Εντός της εβδομάδας αναμένονται φυσικά και οι πολύ σημαντικές τοξικολογικές εξετάσεις,  προκειμένου να διερευνηθεί συνολικά αν στην 24χρονη κοπέλα είχε χορηγηθεί ναρκωτική ή άλλη ουσία, όπως για παράδειγμα το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

Ο γενετιστής Δρακούλης Γιαννουκάκος μίλησε στο MEGA λέγοντας πως «το DNA αποτυπώνει την ταυτότητα κάποιου ανθρώπου και είναι απόλυτο. Μπορεί να έχει μπλεχτεί με παραπάνω DNA αλλά θα φανεί από το δείγμα».

Ο πονικολόγος Νίκος Διαλυνάς δήλωσε για για τις τοξικολογικές δήλωσε πως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έχουν βγει, ενώ δείγμα έχει σταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας. Τα συνολικά αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την επόμενη βδομάδα και θα παραδοθούν στην Ανακρίτρια.

«Ένα ερώτημα που απασχολεί είναι γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και δεύτερον γιατί ένα μέρος του δείγματος έφυγε στην Ελβετία. Εάν κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχουν στην Ελβετία πιο εξειδικευμένα μηχανήματα απαντώ πως ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου, το 2020, σε συνέντευξη που έδωσε είχε πει ότι προμηθεύτηκε με κονδύλια της περιφέρειας ένα μηχάνημα εξαιρετικά ευαίσθητο από το οποίο απότην εξέταση της τρίχας μπορεί να εντοπίσει το χάπι του βιασμού», ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

«Για να σταλεί αυτό το δείγμα στην Ελβετία, λόγω του ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, θα έπρεπε να συμφωνήσει και να εκδοθεί διάταξη από την Ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, γιατί με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουμε τα τοξικολογικά εργαστήρια του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διέυθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

«Χάθηκε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο»

Για τις αιματολογικές εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν στην 24χρονη, ο κ. Διαλυνάς δήλωσε στο MEGA πως: «Αποδεικνύεται ότι οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί για τον νέο τρόπο βιασμού, ο οποίος σαρώνει στα μέρη που «ψαρεύονται» οι κοπέλες, και δεν γίνεται με χρήση βίας αλλά με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Συνεπώς θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το αίμα μετά από 18 ώρες κάθε ουσία την οποία έχει, την αποβάλλει. Θα έπρεπε να «μάχονται» με το χρόνο, και έτσι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο χάθηκε».

Έπρεπε να δοθεί εντολή από τον Εισαγγελέα στην ιατροδικαστική αρχή αμέσως μετά την καταγγελία να γίνει λήψη αίματος ακόμα και σε δημόσιο νοσοκομείο. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε τις ουσίες που υπήρχαν μέσα στο αίμα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024