Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός… Κυπέλλου και ο Λεβαδειακός

Ο Ολυμπιακός… Κυπέλλου και ο Λεβαδειακός

Πώς αναμένεται να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο – Τι πρέπει να προσέξει – Η πρώτη νίκη στο 2022, το βήμα πρόκρισης και οι ευκαιρίες που θα δώσει ο Πορτογάλος.

Επόμενη στάση… Αγρίνιο. Ο Ολυμπιακός το μεσημέρι της Τετάρτης (9/1 15:00) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αφήσει πίσω τους το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά τα όσα ειπώθηκαν στην προπόνηση της Δευτέρας από τον Πέδρο Μαρτίνς, θέλουν τη νίκη, που θα τους βοηθήσει να κάνουν σημαντικό βήμα πρόκρισης και θα τονίσει την ψυχολογία τους.

Όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, ο Πορτογάλος προπονητής στο παιχνίδι του Αγρινίου αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού με αρκετές αλλαγές, με τον Ιβηρα τεχνικό να αφήνει εκτός αποστολής πολλούς από τους βασικούς. Παίκτες όπως οι Μανωλάς, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Βατσλίκ, Μασούρας και Ρέαμπτσιουκ δεν βρίσκονται στην αποστολή για το πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ στη φετινή σεζόν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το παιχνίδι. Κάθε άλλο. Ο Πορτογάλος έχει εφιστήσει την προσοχή των παικτών του και τους έχει ζητήσει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φύγουν από το Αγρίνιο με τη νίκη. Την πρώτη στο 2022, αφού στα δύο παιχνίδια που έδωσαν με Απόλλωνα Σμύρνης και Παναθηναϊκός είχαν δύο ισοπαλίες. Το πάθημα του πρώτου παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό έχει γίνει μάθημα για τους Πειραιώτες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ζητάει απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες  του. Δεν θέλει να γίνουν τα λάθη που έγιναν στην Βοιωτία και περιμένει από την ομάδα του να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο σοβαρότητα, πειθαρχία και πάθος, για να πάρει τη νίκη.

Το παιχνίδι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αρκετούς ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν μέχρι τώρα αγωνιστεί πολλά λεπτά στη φετινή σεζόν, να βγουν μπροστά και να δείξουν την αξία τους. Ένα παιχνίδι, που περιμένει να δει πράγματα ο Μαρτίνς, με τον Ιβηρα πάντως να έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, όσον αφορά στην 11άδα για την αυριανή αναμέτρηση.

Τα κουκιά πάντως είναι μετρημένα, είτε λόγω των ποδοσφαιριστών που έμειναν εκτός από επιλογή, είτε λόγω των απουσιών που έχουν οι Πειραιώτες λόγω του Κόπα Αφρικά, αλλά και των τραυματισμών. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει ο Πέδρο Μαρτίνς είναι να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Αβραάμ, Μπα και Μπακαλιάνη στην τριάδα της άμυνας. Οι Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ θα είναι τα στα δύο άκρα, με τους Ξενιτίδη και Σουρλή στα χαφ και τους Βρουσάι, Λοβέρα και Τικίνιο στην επίθεση.

Ο Τικίνιο και ο Ελ Αραμπί το πιθανότερο είναι να παίξουν από ένα ημίχρονο, ενώ είναι δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο νεοαποκτηθέντας Φαντιγκά. Το 3-4-3 με τους παίκτες που προαναφέραμε είναι από τα σενάρια που επεξεργάζεται ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού ο Πορτογάλος δεν έδειξε 11άδα, αλλά προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.

Υπενθυμίζουμε ότι την αποστολή απαρτίζουν οι: Κρίστινσον, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Μπα, Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Παπασταθόπουλος, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Σουρλής, Μαυρουδής, Ξενιτίδης, Φαντιγκά, Λοβέρα, Λόπες, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024