
Λαβρόφ – Παραπληροφόρηση των ΗΠΑ τα περί προετοιμασίας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η τραγωδία στην σημερινή Ουκρανία «πράγματι άρχισε το 2014» ωστόσο δεν ήταν συνέπεια κάποια πρόκλησης εκ μέρους της Ρωσίας, αλλά το αποτέλεσμα «ενός πραξικοπήματος που το υποστήριξαν και μάλιστα οργάνωσαν σε σημαντικό βαθμό» οι ΗΠΑ
Επίσημοι Αμερικανοί αξιωματούχοι προέβησαν σε δηλώσεις πλήρους παραπληροφόρησης για την υποτιθέμενη προβοκάτσια που τάχα ετοιμάζει η Ρωσία, ώστε να αποκτήσει την πρόφαση για «την λεγόμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η τραγωδία άρχισε το 2014
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος σε δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία συνέκρινε την σημερινή κατάσταση στην Ουκρανία με αυτήν που είχε διαμορφωθεί στην Κριμαία το 2014, είπε ότι η τραγωδία στην σημερινή Ουκρανία «πράγματι άρχισε το 2014» ωστόσο δεν ήταν συνέπεια κάποια πρόκλησης εκ μέρους της Ρωσίας, αλλά το αποτέλεσμα «ενός πραξικοπήματος που το υποστήριξαν και μάλιστα οργάνωσαν σε σημαντικό βαθμό» οι ΗΠΑ.
Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν φοβάται περισσότερο τον «εσωτερικό εχθρό» παρά το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία
Διαβάστε επίσης: Πεσκόφ – Η Ρωσία θα κρατήσει τα στρατεύματά της κοντά στην Ουκρανία
Μπορούν να προκηρύξουν διαγωνισμό
Ο Λαβρόφ αναφερόμενος στις δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιας για πολιτικά θέματα Βικτόρια Νούλαντ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επεξεργαστεί 18 σενάρια δράσης στην περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε με μια δόση δηκτικής ειρωνείας:
«Μπορώ μόνο επιπροσθέτως να υποθέσω, ότι μάλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως είναι γνωστό διαθέτουν 17 μυστικές και κατασκοπευτικές υπηρεσίες. Ίσως, οι 17 υπηρεσίες μαζί με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μας κάνουν 18 σενάρια. Μπορούν λοιπόν να προκηρύξουν διαγωνισμό μεταξύ τους».
Προσέθεσε μάλιστα ότι η Μόσχα εξετάζει διάφορα σενάρια που αφορούν τις περαιτέρω ενέργειές της στον τομέα της διασφάλισης εγγυήσεων ασφαλείας, τα οποία πάντως, όπως είπε, είναι λιγότερα από αυτά των ΗΠΑ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Στρακαστρούκες»: Η παράσταση του Δημήτρη Σαμόλη ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Για ποιες επιχειρήσεις γίνεται υποχρεωτικό το ψηφιακό δελτίο αποστολής
- Ο γρήγορος ύπνος πριν το μεσημέρι κρύβει περισσότερους κινδύνους από όσους νομίζεις
- Ο Τραμπ περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών – «Η ταχύτητα του δράστη ήταν εντυπωσιακή»
- Εκκαθαρίσεις, θρησκεία, πόλεμος: Το Πεντάγωνο στη δίνη ενός αχαλίνωτου Χέγκσεθ, που κάνει «πολιτιστικό πόλεμο»




