Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πεσκόφ - Η Ρωσία θα κρατήσει τα στρατεύματά της κοντά στην Ουκρανία

Πεσκόφ – Η Ρωσία θα κρατήσει τα στρατεύματά της κοντά στην Ουκρανία

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε.

Επιμένει ο Ντμίτρι Πεσκόφ για το ζήτημα των στρατευμάτων της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως τόνισε σε δύο συνεντεύξεις που παραχώρησε.

Όπως αναφέρει ο Αχιλλέας Πατσούκας στην ανταπόκρισή του για την ΕΡΤ από τη Ρωσία, σε αυτή την επιλογή του Κρεμλίνου στάθηκε ο εκπρόσωπός του τόσο στη συνέντευξή του στο CNN όσο και στην «Ηχώ της Μόσχας».

Τα «καρφιά» για το ΝΑΤΟ

Αιτιολογώντας την αυξημένη παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων, ο Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε πως «βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα, καθώς θεωρούμε απαραίτητο να παραμένουν εκεί, μπροστά σε μια πολύ τεταμένη κατάσταση, μια εχθρική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από σειρά ασκήσεων του ΝΑΤΟ, την παρουσία νατοϊκών μαχητικών και κατσκοπευτικών αεροσκαφών, αλλά και εξαιτίας της ανάπτυξης των υποδομών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κοντά στα σύνορα μας.

Το ΝΑΤΟ, από την δική μας ματιά, είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε για αντιπαράθεση, όχι για άμυνα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένα περιστέρι ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας, αλλά ένα όπλο αντιπαράθεσης το οποίο πλησίαζε καθημερινά ολοένα και πιο κοντά στα σύνορά μας».

Υπάρχει περίπτωση εισβολής;

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία, αφού απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, αντέστρεψε τις κατηγορίες, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι οι εταίροι μας, Ηνωμένες Πολιτείες και ΝΑΤΟ, ενδέχεται να αναπτύξουν δικά τους επιθετικά όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας. Από την πλευρά μας, αποκλείουμε την ανάπτυξη επιθετικών όπλων εκεί. Γι’ αυτό απαιτούμε τις νομικές εγγυήσεις».

«Δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στο Ντονμπάς»

Για πολλοστή φορά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπήρξε απόλυτος για την μη παρουσία Ρώσων στρατιωτών εντός του ουκρανικού εδάφους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, ούτε στο Ντονμπάς. Υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα αποκλειστικά στο έδαφος μας. Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με στρατιωτική δράση. Θα ήταν τρελό από μέρους μας να το πράξουμε, ωστόσο θα λάβουμε αντίμετρα σε περίπτωση που απειληθούμε».

Για τους πυραύλους στο Καλίνιγκραντ

Με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να διαπραγματεύεται την απόσυρση των πυραύλων της από το Καλίνιγκραντ, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συζητήσουμε ποτέ και με κανέναν την απόσυρση οποιωνδήποτε πυραύλων και όπλων από το Καλίνινγκραντ. Γιατί το Καλίνινγκραντ είναι ρωσικό έδαφος. Με όλο τον σεβασμό, δεν θα ανεχτούμε ποτέ οποιεσδήποτε απαιτήσεις όσον αφορά το τι κάνουμε στην επικράτειά μας. Καμία χώρα δεν θα το ανεχτεί αυτό».

Η προειδοποίηση στις ΗΠΑ

Οι νέες κυρώσεις που προτείνονται στις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δηλαδή τον Βλαντίμιρ Πούτιν, θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε τερματισμό των σχέσεων μεταξύ των χωρών.

«Στην τελευταία περίπτωση, αναφέρονται κυρώσεις κατά της ηγεσίας της Ρωσίας. Αυτό είναι πέρα ​​από την κατανόησή μας. Πιθανώς, τέτοιες κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον τερματισμό οποιασδήποτε σχέσης μεταξύ των δύο χωρών μας, κάτι που δεν είναι προς το συμφέρον της εξομάλυνσης» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, έδειξε να μην ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη Ρωσία πιθανές νέες αμερικανικές κυρώσεις, καθώς όπως σημείωσε «η Ρωσία είναι μια αυτάρκης χώρα, και ως εκ τούτου δεν αισθάνεται ότι απειλείται από κυρώσεις».

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024