Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία – Συνέλαβαν μέλη της διαβόητης ομάδας χάκερ Revil

Ρωσία – Συνέλαβαν μέλη της διαβόητης ομάδας χάκερ Revil

Πρόκειται για μία σπάνια επίδειξη συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε μία περίοδο έντασης λόγω της Ουκρανίας.

Δικαστήριο της Μόσχας  στη Ρωσία επέβαλε το Σάββατο δίμηνη προφυλάκιση έξι ακόμη υπόπτων, οι οποίοι θεωρούνται μέλη της ομάδας χάκερ Revil που έχει πραγματοποιήσει σειρά χτυπημάτων τύπου ransomware.

Τα μέλη της ομάδας προφυλακίστηκαν βάσει κατηγοριών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα η ανακοίνωση των ρωσικών αρχών ότι εξουδετέρωσαν την ομάδα κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σπάνια επίδειξη συνεργασίας

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία σπάνια επίδειξη συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά σε μία περίοδο που η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες λόγω της Ουκρανίας έχει κορυφωθεί.

Η επιχείρηση της ρωσικής αστυνομίας και της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών FSB περιλάμβανε έρευνες σε 25 τοποθεσίες που κατέληξαν σε συνολικά 14 συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα όπως 20 πολυτελή αυτοκίνητα και συστήματα υπολογιστών αξίας 600 χιλιάδων δολαρίων.

Η αμερικανική πλευρά καλωσόρισε την επιχείρηση των ρωσικών αρχών.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή έως και 10 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή πληροφοριών για την ταυτότητα ή την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται μέλη της ομάδας Revil.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, τα μέλη της ομάδας Revil που είναι ρωσικής υπηκοότητας δεν πρόκειται να εκδοθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024