Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν - Νέες αναφορές για την Γαλάζια Πατρίδα

Ερντογάν – Νέες αναφορές για την Γαλάζια Πατρίδα

«Με την εμπειρία την οποία αποκτήσαμε από την κατασκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ναυπηγούμε οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη. Τώρα εργαζόμαστε πάνω στα συστήματα τα οποία, θα κυκλοφορούν σαν κοπάδι στις θάλασσες», δήλωσε χαρακτηριστικά

Με νέες αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» συνοδεύτηκε η τελευταία ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την καθέλκυση της κορβέτας UFUK.

«Η ασφάλεια της χώρας μας, που περικλείεται από τρεις θάλασσες, μπορεί να επιτευχθεί με την καλύτερη προστασία της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’. Για την ασφάλεια της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν τον στόλο ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

O Ερντογάν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εξήγγειλε μη επανδρωμένα σκάφη (πλοιάρια) που θα βγαίνουν σαν «ολόκληρα κοπάδια» στις θάλασσες, λίγες μόλις ημέρες από την άφιξη των πρώτων 6 μαχητικών rafale στην Ελλάδα που θα αλλάξουν τους συσχετισμούς στους αιθέρες.

«Με την εμπειρία την οποία αποκτήσαμε από την κατασκευή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ναυπηγούμε οπλισμένα μη επανδρωμένα σκάφη. Τώρα εργαζόμαστε πάνω στα συστήματα τα οποία, θα κυκλοφορούν σαν κοπάδι στις θάλασσες», τόνισε.

Στις μυστικές υπηρεσίες η κορβέτα UFUK

Για την κορβέτα UFUK ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ανήκει στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και θα την διαχειρίζεται η MIT.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η UFUK θα δραστηριοποιείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με καθήκον να παρεμβαίνει σε ηλεκτρονικά συστήματα άλλων χωρών και άλλων πλοίων, να κατασκοπεύει και να συγκεντρώνει πληροφορίες.

«Οι μυστικές υπηρεσίες μας σε κάθε τομέα ενισχύουν τις δυνατότητές τους. Το νέο μας πλοίο το οποίο παραλαμβάνουμε, φέρνει νέες μεγαλύτερες δυνατότητες στις μυστικές μας υπηρεσίες. Με αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτουν λίγες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών και έχει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό πιστεύω πως θα αυξηθεί η ισχύς μας στην ξηρά, στους αιθέρες και στις θάλασσες», ανέφερε ο Ερντογάν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024