Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητροπολίτης Λήμνου - «Οι αρνητές κάνουν πολύ μεγάλο λάθος, ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες»

Μητροπολίτης Λήμνου – «Οι αρνητές κάνουν πολύ μεγάλο λάθος, ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες»

Για το πρωτοφανές λυπηρό περιστατικό κατά ενός κληρικού από αρνητές του κοροναϊού με την ανάρτηση φέιγ βολάν στον πίνακα ανακοινώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Μούδρου Λήμνου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

«Είναι ένα ατυχές γεγονός. Πρόκειται για έναν κληρικό ο οποίος έχει διακριθεί πραγματικά εν μέσω των αδελφών του κληρικών για την όλη του τη συμπεριφορά» ανέφερε αποκλειστικά και αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Για το πρωτοφανές λυπηρό περιστατικό κατά ενός κληρικού από αρνητές του κοροναϊού με την ανάρτηση φέιγ βολάν στον πίνακα ανακοινώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Μούδρου Λήμνου μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Αναλυτικότερα, οι αρνητές αντέδρασαν στις συμβουλές που έδωσε ο εν λόγω κληρικός από άμβωνος, καλώντας τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα κατά του κοροναϊού και να φορούν μάσκα. Μάλιστα, ο ίδιος είχε νοσήσει (σ.σ. παρότι εμβολιασμένος) από κοροναϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για σχεδόν δύο μήνες, λόγω των σοβαρών επιπλοκών.

Οι αρνητές στο φέιγ βολάν κατηγορούσαν τον ιερέα ότι νόσησε επειδή δεν είναι κοντά στον Θεό και ότι με τη στάση του τους απομακρύνει από τον οίκο του!

Διαβάστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

«Είναι ένα ατυχές γεγονός. Πρόκειται για έναν κληρικό ο οποίος έχει διακριθεί πραγματικά εν μέσω των αδελφών του κληρικών για την όλη του τη συμπεριφορά» ανέφερε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Στη συνέχεια, προσθέτει για τους αρνητές που προέβησαν στην εν λόγω ενέργεια «Δεν μπορεί χριστιανοί να φανερώνουν συμπεριφορές κρυφά. Αυτό νομίζω δεν επιβεβαιώνει την ορθή πίστη τους, αφού είναι λάθος ενέργεια. Ιδιαίτερα δε σε μικρούς τόπους σαν τον δικό μας είναι κρίμα να μην υπογράφουν και να αναλαμβάνουν όσα οι ίδιοι πιστεύουν και να τα ομολογούν γιατί είναι σχεδόν γνωστοί. Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι αφορά η διαμαρτυρία τους σε έναν ιερέα ο οποίος είναι πολλά χρόνια στο νησί και ο οποίος πολύ πριν χειροτονηθεί έχει δώσει δείγματα γραφής, του ήθους του και της συμπεριφοράς του απέναντι στους ανθρώπους. Υπήρξε πριν χειροτονηθεί εκπαιδευτικός και είναι αξιοσέβαστος και αξιαγάπητος σε όλο τον κόσμο».

Στο υποθετικό ερώτημα τί θα συμβούλευε τους αρνητές αν τους είχε μπροστά του, ο Σεβασμιώτατος τονίζει «Δεν θα τους μάλωνα, μόνο επίμονα θα προσπαθούσα να τους εξηγήσω, αν μου το επέτρεπαν, ότι κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και δεν κινδυνεύει μόνο η ζωή τους, διότι είχαμε στο νησί θανάτους από οικογένειες αρνητών, κάνουν και τους συνανθρώπους τους να κινδυνεύουν».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024