Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιεμβολιαστές - Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αρνητές και αντιεμβολιαστές - Στο «κατόπι τους» οι εισαγγελείς όλης της χώρας

Αντιεμβολιαστές – Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αρνητές και αντιεμβολιαστές – Στο «κατόπι τους» οι εισαγγελείς όλης της χώρας

Μετά την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους αποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και λίγες ώρες μετά την αναβολή της δίκης του αντιεμβολιαστή δικηγόρου λόγω... κοροναϊού, ήρθε εισαγγελική παρέμβαση για τον τρόπο νοσηλείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά

Μέτωπο κατά των αντιεμβολιαστών ανοίγουν οι εισαγγελείς, ακολουθώντας τη σχετική εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Έτσι, λίγες ώρες μετά την αναβολή της δίκης του αντιεμβολιαστή δικηγόρου, Νίκου Αντωνιάδη, λόγω… κοροναϊού – ή «μιας απλής γρίπης», σύμφωνα με τον ίδιο – ήρθε εισαγγελική παρέμβαση για τον τρόπο νοσηλείας και αντιμετώπισης της νόσησης από κοροναϊό του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Τι ερευνούν οι Αρχές για το θάνατο του Μητροπολίτη

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη μεταφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στο νοσοκομείο, παρότι νοσούσε βαρύτατα από κοροναϊό, διερευνάται με εντολή της Εισαγγελίας Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας sinidisi.gr, έχουν ήδη κληθεί συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου, καταρχάς, να καταστήσουν σαφές ποιος είχε την ιατρική ευθύνη όταν ο ιεράρχης παρέμενε στην κατοικία του από τις 18 Νοεμβρίου 2021, οπότε και βρέθηκε θετικός στην Covid-19, έως την 1η Δεκεμβρίου, οπότε διακομίστηκε εσπευσμένα στη νοσηλευτική μονάδα σε άσχημη κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, γιατρός από το Βόλο, ο οποίος φέρεται να υπαγόρευε την ιατρική αγωγή, όσο ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρέμενε στην κατοικία του, θα κληθεί να πει ό,τι γνωρίζει – εφόσον γνωρίζει – σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρήλθαν οι πρώτες κρίσιμες για την εξέλιξη της νόσου ημέρες.

Ουσιαστικά, διερευνάται αν η κατ΄οίκον νοσηλεία ήταν επιλογή συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων, πέραν του ιδίου του ποιμενάρχη, και κατά πόσο αυτή στέρησε πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία που θα προκύψουν και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα περάσει στο στάδιο της ανάκρισης.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για τη μεταφορά στον Ευαγγελισμό

Στις 3 Δεκεμβρίου 2021, πάντως, σάλος είχε προκληθεί από την είδηση ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς είχε μεταφερθεί αμέσως, μόλις χρειάστηκε, σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από νοσοκομείο του Αγρινίου, τη στιγμή που πάνω από 100 άτομα σε όλη τη χώρα περίμεναν διασωληνωμένα εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας.

Στην αποκάλυψη της υπόθεσης είχε προχωρήσει, με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ, γνωστοποιώντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες 50χρονος εμβολιασμένος, που περίμενε για ένα κρεβάτι σε λίστα αναμονής.

Τι υποστήριζε η ΠΟΕΔΗΝ

«Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα (3/12/2021), με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κοροναϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κοροναϊό εμβολιασμένος, που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή, και για δεκάδες άλλους, ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κοροναϊού, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».

Θετικός στον κοροναϊό ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος – Αναβολή της δίκης

Λίγα 24ωρα πριν, ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, πήρε αναβολή για τη δίκη του και δεν εμφανίστηκε λόγω… κοροναϊού στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Ο αντιεμβολιαστής και πολέμιος της «μεγαλύτερης απάτης σε βάρος του έθνους», όπως αποκαλεί τον κορονοϊό, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα εκ των αρνητών της πανδημίας στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό, γεγονός που οδηγεί στη διακοπή της δίκης του για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση σχετικά με την πανδημία.

Η ανακοίνωση του αντιεμβολιαστή δικηγόρου

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Αντωνιάδης επιμένει να αποκαλεί το νέο κοροναϊό ως μια «απλή γρίπη» και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μετά από είκοσι δύο μήνες… μοναδικής σχέσης που ανέπτυξα με τον κορονοϊό, διάστημα στο οποίο τον προκάλεσα… επί ματαίω αμέτρητες φορές, ενώ αμέτρητες επίσης φορές υπήρξα ο… εξορκιστής του σε δεκάδες νοσοκομεία, με… επισκέφτηκε δυόμιση μέρες πριν τη δίκη του αιώνα!

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μία ίωση, όπως τόσες που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα από γενέσεως, και δεν θα υπήρχε καν λόγος να το κάνω θέμα αν δεν είχε δαιμονοποιηθεί ο κορονοϊός και η θετική διάγνωση δεν συνοδευόταν από υποχρεωτική απομόνωση. Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να εμφανιστώ στο δικαστήριο την Παρασκευή ακόμα και με 40 πυρετό και να υποβάλω τις πρώτες ενστάσεις και τα αιτήματα, αν μου το επέτρεπαν.

Άλλωστε και από χθες το βράδυ, όταν και έλαβα με email τη θετική διάγνωση του μοριακού ελέγχου από το πιστοποιημένο εργαστήριο ‘Αιμοδιάγνωση’, δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι πυρετωδώς, όχι πλέον όμως μόνο… μεταφορικά! Αυτό όμως απλά απαγορεύεται και το δικαστήριο δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά».

Φυσικά, έχω απομονωθεί από την οικογένειά μου, η οποία χαίρει άκρας υγείας, όπως όμως θα γινόταν με οποιαδήποτε ίωση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Την Παρασκευή θα εμφανιστεί στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο συνάδελφός μου Αλέξανδρος Παπατσώρης και θα καταθέσει το θετικό μοριακό αποτέλεσμα. Το αίτημα ΟΜΩΣ που θα υποβάλει στο δικαστήριο θα είναι ΟΧΙ και ΕΠΟΥΔΕΝΙ η αναβολή αλλά ΜΟΝΟ η διακοπή της δίκης σε δικάσιμο πέραν του πενθημέρου από τη διάγνωση, με την ίδια σύνθεση.

Εισαγγελική παρέμβαση για τους «Θεματοφύλακες»

Με το νέο έτος, πάντως, στο «στόχαστρο» του Αρείου Πάγου μπήκαν οι αυτοαποκαλούμενες ομάδες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και «ιεροδηλωσίτες».

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσε η δράση των αυτοαποκαλούμενων ομάδων «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμη και τη συνταγματική έννομη τάξη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, με λεπτομερή εγκύκλιό του, απευθύνεται προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς όλης της χώρας θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη αποτελεσματικής αντίδρασης της έννομης τάξης έναντι της αξιόποινης συμπεριφοράς τέτοιου είδους ομάδων.

Εντολή για ποινικές διώξεις – Τι λέει η εγκύκλιος

Κατ΄αρχήν, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει ότι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», επικαλούμενοι το άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος, «στην πραγματικότητα με τις πράξεις τους προσβάλλουν τη συντεταγμένη έννομη τάξη, οικειοποιούνται την αρμοδιότητα των δικαστηρίων να αποφανθούν για τη νομιμότητα επιμέρους διατάξεων και μέτρων και απομειώνουν απροσχημάτιστα, χωρίς καμιά αναστολή, την ιστορική καταβολή του δικαιώματος αντίστασης».

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς – συνεχίζει ο κ. Πλιώτας – δεν διστάζουν να αποστέλλουν, εγγράφως, σχετικές «δηλώσεις», «διατάγματα επιτάξεως» προς Εισαγγελίες, αστυνομικές αρχές και δημόσιους λειτουργούς, «διακηρύσσοντας τις απόψεις τους».

Στην προσπάθεια τους δε «να προσδώσουν έρεισμα και να εξωραΐσουν την απροκατάληπτη αξιόποινη συμπεριφορά τους, συνιστά παραλογισμό και φυσικά δεν τους απαλλάσσει από καμιά ευθύνη, γιατί είναι προφανέστατο ότι δεν έχει καταλυθεί με τη βία το Σύνταγμα της Ελλάδος λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, τα οποία, με τη συμβολή της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας, εισηγήθηκε η Κυβέρνηση της Χώρας, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και υλοποιούν οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί, όπως το Σύνταγμα ορίζει τη λειτουργία των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας», σημειώνει.

Κλείνοντας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υπογραμμίζει:

«Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβάλλεται, η έννομη τάξη να τελεί σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά όταν τελούνται εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και σε κλίμα ανορθολογισμού (σταδιακά διευρυνόμενο και πάντως όχι περιθωριακό) και ιδίως όταν οι δράστες ενεργούν εν τοις πράγμασι ως εχθροί του Συντάγματος. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών της επικράτειας, οι οποίοι πρέπει να επαγρυπνούν και να ενημερώνονται παραχρήμα για τέτοιου είδους περιστατικά παράνομης βίας και γενικά αξιόποινης δράσης που εκδηλώνεται από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ή τους «ιεροδηλωσήτες» ή άλλους ομοϊδεάτες τους, στην περιφέρεια της Εισαγγελίας τους και, στη συνέχεια, να απευθύνουν σαφείς και ειδικές οδηγίες προς τους αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους για τη διενέργεια της αστυνομικής προανάκρισης και εντέλει να παρεμβαίνουν άμεσα και δραστικά, ώστε να εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στον ΚΠΔ ως προς την άμεση προσαγωγή των επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενων υπαιτίων αξιόποινων πράξεων, την κίνηση της ποινικής δίωξης, την εφαρμογή της διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ για τα πλημμελήματα και την παραγγελία κυρίας ανάκρισης για τα κακουργήματα, υπό τις εκάστοτε βεβαίως νόμιμες προϋποθέσεις».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024