Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρομπέρτα Μέτσολα - Τι δηλώνει η γυναίκα που μπορεί να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι δηλώνει η γυναίκα που μπορεί να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η υποψήφια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μίλησε για την υποψηφιότητά της.

Η ΕΕ πρέπει να κάνει τους πολίτες της να νιώθουν ασφαλείς «από όπου κι αν προέρχονται, όποιον κι αν αγαπούν», τονίζει η υποψήφια Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο.

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αναλάβει γυναίκα την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει η Μαλτέζα υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Προέρχομαι από μια οικογένεια στην οποία κανείς δεν ήταν στην πολιτική. Άρχισα να ενδιαφέρομαι για την πολιτική ως φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο, όπου τέθηκε ένα θεμελιώδες ερώτημα: Θέλεις η χώρα σου να γίνει μέλος της ΕΕ ή θέλεις να μείνει εκτός;

Επέλεξα το ότι θέλω να γίνει μέλος της ΕΕ. Πέρασα λοιπόν χρόνια κάνοντας εκστρατεία. Αυτό πυροδότησε την αγάπη για την Ευρώπη. Θα ήθελα το ΕΚ να περάσει τη φούσκα του Στρασβούργου και των Βρυξελλών. Όλα μου τα ταξίδια από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΕΚ ήταν σε πρωτεύουσες οι οποίες είχαν λαχτάρα να φανούν περισσότερο και να έχουν περισσότερη πρόσβαση στην ηγεσία αυτής της ΕΕ και πιστεύω ότι πραγματικά μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τον πιο ισχυρό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάσουμε το καλύτερο παράδειγμα σε παγκόσμιο επίπεδο με τις ιδέες μας, με την ενδυνάμωση, με τη δυνατότητα ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν στην ΕΕ» σημειώνει η κ. Μέτσολα.

Μήνυμα προς κάθε νέο κορίτσι

«Θα ήθελα να κοιτάξω κάθε νέο κορίτσι που μεγαλώνει στην ήπειρό μας και να μπορεί να πει: Αυτά που έκαναν αυτές οι γυναίκες και οι άνδρες, μπορώ κι εγώ να τα κάνω. Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «αντιμετωπίσαμε μια πανδημία η οποία κλόνισε εντελώς τον τρόπο που εργαζόμαστε. Ναι, υπάρχουν επείγουσες καταστάσεις, υπάρχουν υγειονομικές καταστάσεις, αλλά ας διαβεβαιώσουμε ότι αυτή ΕΕ αντιπροσωπεύει τις ελευθερίες για τις οποίες έχουμε αγωνιστεί τόσο δυνατά έτσι ώστε να τις εγγυηθούμε στους πολίτες μας».

«Eίμαστε εδώ για να θέσουμε τα δεδομένα για όλους, έτσι ώστε οι πολίτες να είναι υπερήφανοι, να είναι μέρος της Ευρώπης, όπου οι πολίτες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς ανεξάρτητα από πού έρχονται, ανεξάρτητα από το ποιον αγαπούν. Θα ήθελα να κοιτάξω αυτό το Κοινοβούλιο ως κάτι που ενδυναμώνει, για κάτι στο οποίο πολίτες είναι υπερήφανοι να είναι μέρος, που μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί, προσβάσιμοι, που ξεπερνάμε το πολιτικό χάσμα και βρίσκουμε κοινές λύσεις» αναφέρει.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα καταλήγει λέγοντας ότι «αυτή η μετά-πανδημία εποχή θα μας προσφέρει την ευκαιρία να κάνουμε ακριβώς αυτό και πιστεύω ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτές τις όμορφες, κοινές ιδέες. Εάν πιστεύεις σε κάτι, μην τα παρατάς».

Η Ρομπέρτα Μέτσολα ήταν η πρώτη Αντιπρόεδρος του ΕΚ και μετά την απώλεια του Νταβίντ Σασόλι εκτελεί χρέη μεταβατικής Προέδρου μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, για το επόμενο μισό της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου.

Πιο συγκεκεριμένα, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου, ενώ την ίδια ημέρα και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των 14 Αντιπροέδρων και των πέντε Κοσμητόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024