Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 5.000.000 € του Φαντιγκά, η οψιόν της Μπρεστ και η έκπληξη των Γάλλων

Τα 5.000.000 € του Φαντιγκά, η οψιόν της Μπρεστ και η έκπληξη των Γάλλων

Αποκαλύψεις από τη Γαλλία για το πώς ο Ολυμπιακός πήρε τσάμπα τον Φαντιγκά, ενώ ένα χρόνο πριν η Παρί δε συζητούσε ούτε για 5.000.000 €

Πόσο πιθανό είναι να προκαλέσει ντόρο σε ολόκληρη τη Γαλλία η μεταγραφή στον Ολυμπιακό ενός 21χρονου μέσου της Παρί Σεν Ζερμέν; Η ερώτηση είναι «παγίδα». Καθώς οι συζητήσεις που έχει σηκώσει η μετακίνηση του Μπαντιουγκού Φαντιγκά στους Ερυθρόλευκους δείχνουν σε μεγάλο βαθμό πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη προσθήκη. Αλλά και πόσο καλοί ήταν οι χειρισμοί του Ολυμπιακού στην υπόθεση.

Εξηγούμαστε. Όπως αποκαλύπτει η Le10Sport, τον Ιανουάριο του 2021, όταν η Παρί παραχώρησε ως δανεικό τον Φαντιγκά, για να πάρει παιχνίδια και να εξελιχθεί, η Μπρεστ ζήτησε να μπει οψιόν αγοράς. Αυτή συμφωνήθηκε στα 5.000.000 ευρώ. Εντέλει στην πορεία ο Λεονάρντο επέλεξε να αλλάξει το deal. Έβγαλε την οψιόν της Μπρεστ, με την Παρί να πληρώνει ποινική ρήτρα που υπήρχε στη συμφωνία, με αποτέλεσμα να καλύψει τελικά όλη την οικονομική επιβάρυνση της μεταγραφής, όλα τα έξοδα που προέκυψαν. Και η Μπρεστ απλώς έπρεπε να βάλει τον παίκτη να παίξει. Κάτι που δεν έκανε, ακριβώς επειδή δεν μπορούσε να τον κρατήσει μετά το δανεισμό.

Από χθες έγινε εκτενής αναφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η μετακίνηση του Φαντιγκά στον Ολυμπιακό, με τα βέλη να στρέφονται κυρίως εναντίον του Μαουρίσιο Ποκετίνο, καθώς ο Αργεντινός τον άφησε στο περιθώριο, όπως και άλλους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές προερχόμενους από της ακαδημίες της Παρί. Παίκτες τους οποίους ο προκάτοχός του, Τόμας Τούχελ, είχε προωθήσει στην πρώτη ομάδα και έκανε σοβαρή προσπάθεια να τους αναδείξει. Με το θέμα της ρήτρας με την Μπρεστ και της εξέλιξης με τους Ερυθρόλευκους να βάζει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων. Καθώς η Παρί έχασε, χωρίς να πάρει τίποτα, έναν παίκτη για τον οποίον ακριβώς ένα χρόνο πριν είχε πληρώσει για να «σπάσει» μια οψιόν αγοράς ύψους 5.000.000 ευρώ.

Ξεκίνησε προπονήσεις με τον Μαρτίνς

Από εκεί και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για τον Φαντιγκά. Πρώτον διότι έχει τα γενέθλιά του (έκλεισε τα 21 του) και δεύτερον διότι θα προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Και μάλιστα σε μια προπόνηση που προηγείται του μεγαλύτερου ντέρμπι στον ελληνικό αθλητισμό, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και χθες βρέθηκε στο Ρέντη και έκανε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο σήμερα θα συναντηθεί και με τους νέους του συμπαίκτες.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024