Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου - Όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων έχουν συζητηθεί στην επιτροπή

Οικονόμου – Όλες οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων έχουν συζητηθεί στην επιτροπή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής στα θρανία και επεσήμανε ότι τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων συζητήθηκαν στην επιτροπή

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα της πρώτης εβδομάδας είναι θετικά. Όπως είπε το 50%+1 σε συνδυασμό με το αυξημένο testing σε μαθητές και καθηγητές εξασφαλίζει ένα προστατευμένο περιβάλλον για τα παιδιά ενώ ενδεικτικό είναι όπως είπε ότι έκλεισαν μόνο δύο τμήματα στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν τα πρωτόκολλα λειτουργίας είναι απόφαση της επιτροπής ή της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι οι όροι οι προϋποθέσεις που λειτουργούν τα σχολεία έχουν όλα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών.

Επιτυχημένο το μοντέλο για τα τεστ στην Ελλάδα

Στη συνέντευξή του στον ANT1, αναφέρθηκε ακόμα στη διενέργεια των μοριακών τεστ, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να συνταγογραφούνται μαζικά τα τεστ κοροναϊού και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ένα μοντέλο που είναι επιτυχημένο.

Για την παραλλαγή Όμικρον σημείωσε ότι έχει επικρατήσει αυτή τη στιγμή στη χώρα ωστόσο το σύστημα υγείας εξακολουθεί να είναι σε πίεση και γι αυτό αποφασίστηκε η επέκταση των μέτρων για μια εβδομάδα.

Για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

Αναφορικά με τον πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών ξεκαθάρισε ότι για άτομα ηλικιωμένα ΑμΕΑ που έχουν υποβάλει αίτηση για εμβολιασμό κατ’ οίκον ο οποίος ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει πρόνοια ώστε να μην τους επιβληθεί το πρόστιμο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται κάποιοι», αναρωτήθηκε. Επίσης δεν θα βεβαιωθεί πρόστιμο και στα άτομα άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό.

Για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, με αφορμή και τον ξυλοδαρμό καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν ελαχιστοποιηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πως δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024