Κοροναϊός – Όσοι έχουν μολυνθεί από την Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα, λέει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, η αναμνηστική δόση έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα
Για γοργή αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων έκανε λόγο ο επιδημιολόγος, Δημήτρης Παρασκευής.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι με το άνοιγμα των σχολείων «είχαμε ένα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνεπεία του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς και από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί».
Όπως εξήγησε, μάλιστα, «είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους, πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά Δέλτα, η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, η αναμνηστική δόση έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της «Δέλτα», ενώ σημείωσε ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη «Όμικρον» έχουν μεγάλη προστασία έναντι της Δέλτα.
Τέλος, για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων χαρακτήρισε την κατάσταση εύθραυστη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε, με τη στάση μας να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για να μην έχουμε νέα έξαρση.
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
- Γκολ και highlights από τις ρεβάνς του Europa League (vids)
- Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ έκλεισε την πόρτα της 10άδας στην Ελλάδα
- Νότιγχαμ απο «ατσάλι», νίκησε την Πόρτο και πέρασε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-0, vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442