Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαλαμίνα - Υποδέχεται τα καλύτερα κρασιά των Βαλκανίων

Σαλαμίνα – Υποδέχεται τα καλύτερα κρασιά των Βαλκανίων

Στις αρχές Ιουνίου στο νησί της Σαλαμίνας θα διεξαχθεί ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων. Η κύρια αποστολή του Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων είναι να προωθήσει τα κρασιά των Βαλκανικών χωρών και την κουλτούρα του κρασιού σε όλο τον κόσμο

Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων θα πραγματοποιηθεί το διάστημα μεταξύ 1-3 Ιουνίου 2022 στο νησί της Σαλαμίνας υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας και του Φεστιβάλ Κρασιού των Βαλκανίων όπως θα διεξαχθεί ακολούθως στην Σόφια της Βουλγαρίας στις 16-18 Ιουνίου 2022.

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία του 10ου Φεστιβάλ στα Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων προχωρά στην νέα δεκαετία του με σημείο εκκίνησης το όμορφο νησί της Σαλαμίνας καθώς η Ελλάδα επιλέχτηκε ως η χώρα φιλοξενίας του Φεστιβάλ για το 2022. Η εναλλαγή των χωρών υποδοχής του πιο δημοφιλούς Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων έχει στόχο την καλύτερη ενοποίηση των οινοποιείων των Βαλκανικών χωρών προς την καλύτερη ανάδειξη τους τόσο στην γύρω περιοχή τους όσο και στην Ευρώπη.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η δυνατότητα που μας δίνεται ώστε να διεξάγουμε τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού των Βαλκανίων στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας. Ξεκινάμε την νέα δεκαετία μας με μεγάλη αισιοδοξία και ενέργεια για να κάνουμε τα Κρασιά των Βαλκανίων ακόμα πιο αναγνωρίσιμα και να τα κατατάξουμε σε περισσότερα σημεία του παγκόσμιου χάρτη του κρασιού. Εκ μέρους του Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιώργο Παναγόπουλο γα το θερμό καλωσόρισμα και την επιθυμία του να φιλοξενήσει τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού των Βαλκανίων στο νησί», αναφέρει η Galina Νιφόρου, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων.

“Ο Δήμος Σαλαμίνας στηρίζει σταθερά και αγκαλιάζει διεθνείς πρωτοβουλίες και εν προκειμένω τον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού των Βαλκανίων ως μια ευκαιρία να αναδειχθεί η τουριστική ταυτότητα της Σαλαμίνας. Η διαρκής εξέλιξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας του νησιού μας είναι μέρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου μας μέσω της πολιτιστικής μας ατζέντας και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του πώς πολιτιστικοί θεσμοί μπορούν να αποτελέσουν καταλύτες ανάπτυξης και εστίες δημιουργικότητας για την Σαλαμίνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές και όσους συνέβαλαν να επιλεγεί η Σαλαμίνα ως η πόλη που θα φιλοξενήσει έναν τόσο σημαντικό θεσμό”, δηλώνει ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος.

«Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιών των Βαλκανίων έρχεται στην Ελλάδα! Είναι σαν το αγαπημένο σου τηλεοπτικό show να έρχεται στην πόλη σου για να γίνει το γύρισμα της επόμενης σεζόν! Άκρως ενθουσιασμένοι καλωσορίζουμε τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού στην Ελλάδα! Θα είναι ένα ακόμη μοναδικό σκαλοπάτι για να γίνουν τα κρασιά των Βαλκανίων τόσο διάσημα όσο τους αξίζει!», υπόσχεται ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Οινοποιείο Σεμέλη, αμπέλια

Η κύρια αποστολή του Διεθνούς Διαγωνισμού Κρασιού των Βαλκανίων είναι να προωθήσει τα κρασιά των Βαλκανικών χωρών και την κουλτούρα του κρασιού σε όλο τον κόσμο. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και πρώτος κάτοχος του τίτλου Master of Wine στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Το καλύτερο κρασί των Βαλκανίων θα επιλεχτεί από μια υψηλούς φήμης κριτική επιτροπή και φέτος συμπεριλαμβάνονται 5 διακρίσεις του τίτλου Master of Wine και εξέχοντων προσωπικοτήτων του κρασιού από όλο τον κόσμο αλλά και την περιοχή των Βαλκανίων.

Μετά τον Διαγωνισμό, στις 4 Ιουνίου θα διοργανωθεί μια έκθεση στην αυλή του Δημαρχείου Σαλαμίνας στο οποίο επιχειρηματίες, sommeliers, διανομείς και λάτρεις του κρασιού από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι προσκεκλημένοι.

Με περίπου 1.8 εκατομμυρίων τόνων κρασιού ανά έτος, τα Βαλκάνια κατέχουν την 5η θέση στον κόσμο ακριβώς μετά τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής κρασιού όπως η Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και οι ΗΠΑ. Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων είναι το event που ενώνει σε παγκόσμιο επίπεδο τις elite του κρασιού να δουν, πιουν και ανακαλύψουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των κρασιών των Βαλκανίων. Η Τελετή Βράβευσης και το Gala Dinner γνωστό ως «Balkan Wine Oscars» θα εορταστεί φέτος στις 3 Ιουνίου στο «Κτήμα Φιλιππικόν» στην Σαλαμίνα, με θέα που κόβει την ανάσα.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος θα αποδώσει το βραβείο Special Award «Golden Dionysus» στο Καλύτερο Ελληνικό Κρασί για το 2022.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024