Η VW δίνει στη δημοσιότητα ορισμένες ακόμα λεπτομέρειες και σκίτσα για νέα γενιά του Amarok, η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα μέσα του 2022.

Βάσει των όσων είναι ήδη γνωστά, το νέο Amarok θα βασιστεί σε μια νέα αρχιτεκτονική η οποία αποτελεί προϊόν της συνεργασίας VW και Ford και ως εκ τούτου, θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το νέο  Ford Ranger.

H VW έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι το νέο Amarok, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα εκδοχή του που παραγόταν και στο Ανόβερο, θα κατασκευάζεται πλέον σε Νότια Αφρική και Αργεντινή από όπου και θα εξάγεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, βάσει του νέου σκίτσου που δόθηκε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει για πρώτη φορά το πίσω τμήμα, αν και με πολύ θόρυβο, καθίσταται και πάλι σαφές ότι είναι εξοικειωμένοι με το γερμανικό pick-up δεν θα εκπλαγούν καθώς η VW επέλεξε την εξελικτική οδό σε ό,τι αφορά τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Αντιθέτως, ριζικές είναι οι αλλαγές που προδιαγράφονται για το εσωτερικό του το οποίο εναρμονίζεται με τις επιταγές της σύγχρονης πραγματικότητας, επωφελούμενο από έναν εντελώς νέο σχεδιασμό με επίκεντρο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit.

Στο κέντρο του ταμπλό παρεπιδημεί το infotainment και χαμηλότερα κάποιοι φυσικοί διακόπτες τους οποίους το Amarok διατηρεί όπως συνηθίζεται στα μοντέλα της κατηγορίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τους κινητήρες αν και η VW έχει σπεύσει να επιβεβαιώσει ότι ανάμεσα στις επιλογές του θα βρεθεί ένα V6 diesel μοτέρ. Aυτό αναμένεται να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης το οποίο υπόσχεται ακόμα περισσότερες ικανότητες για το σκληροτράχηλο μοντέλο.

Επίσης σε ό,τι αφορά τις επίσημες συστάσεις η VW περιγράφει το πρώτο μοντέλο που θα αποτελέσει τον καρπό της συνεργασίας της με την Ford σε επίπεδο τεχνολογικών ως «ένα αυτοκίνητο με νέα εμφάνισή εντός και εκτός με σαφώς περισσότερο εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων νέων συστημάτων υποβοήθησης αλλά και ψηφιακής τεχνολογίας». Υπογραμμίζει επίσης ότι το νέο μοντέλο επιφυλάσσει «πολλές καινοτομίες για την κατηγορία που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα σε pick-up».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr