Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νιγηρία - Ανακοινώθηκε η άρση για την αναστολή της φραγής στο Twitter

Νιγηρία – Ανακοινώθηκε η άρση για την αναστολή της φραγής στο Twitter

Η Νιγηρία είχε προχωρήσει στην αναστολή της χρήσης του Twitter στις αρχές Ιουνίου του 2021.

Η κυβέρνηση στη Νιγηρία ανακοίνωσε την άρση της αναστολής της φραγής που είχε επιβάλει στο Twitter για επτά μήνες, στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής. Η αναστολή ήρθε δύο ημέρες μετά που το Twitter διέγραψε μια ανάρτηση του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμάντου Μπουχάρι.

Οι Αρχές στη Νιγηρία αναφέρουν ότι μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, το Twitter τήρησε «όλους τους όρους που θέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση», ειδικά όσον αφορά τη φορολογία και τη διαχείριση περιεχομένου που δεν συμμορφώνεται με τους νόμους της Νιγηρίας.

Γιατί κατηγορούσε το Twitter η Νιγηρία

Όπως θυμίζει η ΕΡΤ, οι νιγηριανές Αρχές ανακοίνωσαν στις αρχές Ιουνίου 2021 την αναστολή του Twitter για «αόριστο χρονικό διάστημα», ειδικά αφού κατηγόρησαν το κοινωνικό δίκτυο ότι είχε μια «ύποπτη αποστολή» κατά της κυβέρνησης της Νιγηρίας και ότι ανέχτηκε στην πλατφόρμα της τα μηνύματα του αρχηγού μιας αυτονομιστικής ομάδας που υποκινούσε βία στη νοτιοανατολική Νιγηρία.

Η αναστολή του Twitter ήρθε δύο ημέρες αφότου το κοινωνικό δίκτυο διέγραψε ένα μήνυμα του προέδρου. Ο αρχηγός του κράτους είχε απειλήσει ότι θα «μεταχειριστεί μια γλώσσα που καταλαβαίνουν» στους υπεύθυνους για τη βία στη νοτιοανατολική Νιγηρία – που αποδίδεται στις αυτονομιστικές δυνάμεις των Ίγκμπο – οι οποίοι έχουν αναβιώσει τις φρικτές αναμνήσεις του πολέμου της Μπιάφρα που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπους τη δεκαετία του 1960.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024