Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ – Άρσεναλ 0-0 – Οι «κανονιέρηδες» άντεξαν με 10 παίκτες στο Άνφιλντ

Λίβερπουλ – Άρσεναλ 0-0 – Οι «κανονιέρηδες» άντεξαν με 10 παίκτες στο Άνφιλντ

Η Λίβερπουλ είχε μόλις ένα σουτ στον στόχο απέναντι στην Άρσεναλ των 10 παικτών από το 24' στο Άνφιλντ, με το 0-0 να αφήνει ανοιχτή την πρόκριση στον τελικό του Carabao Cup ενόψει της ρεβάνς στο Έμιρεϊτς (20/1)

Η Λίβερπουλ έπαιζε από το 24′ με παίκτη περισσότερο απέναντι στην Άρσεναλ στον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup στο Άνφιλντ, αλλά έκανε όλη κι όλη… μία τελική στον στόχο, μένοντας στο 0-0.

Οι «κανονιέρηδες» έμειναν όρθιοι παίζοντας με 10 παίκτες από πολύ νωρίς και πλέον θα υποδεχτούν τους Reds στο Έμιρεϊτς (20/1) για να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου περιμένει ήδη η Τσέλσι.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, θέλοντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο η Άρσεναλ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 19′. Ο Χέντερσον έκανε λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή, ο Λακαζέτ πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Άλισον.

Λίγο αργότερα άλλαξαν οι αριθημτικές ισορροπίες στο ματς. Ο Τζάκα σήκωσε επικίνδυνα το πόδι του, γκρεμίζοντας τον Ζότα έξω από την περιοχή και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 24′, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του από νωρίς. Ωστόσο, παρά τον παίκτη παραπάνω, η Λίβερπουλ απείλησε μόλις μία φορά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ (25′), χωρίς να έχει τελική στην εστία.

Το ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου βρήκε τη Λίβερπουλ, όπως αναμενόταν, να ελέγχει τον ρυθμό και να ψάχνει το γκολ. Οι Reds έχασαν ευκαιρία στο 47′, όταν η σέντρα-σουτ του Μιναμίνο από τα αριστερά πέρασε δίπλα από την εστία του Ράμσντεϊλ, ενώ ο Ιάπωνας δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση στο 68′.

Στο 72′ η Άρσεναλ «άγγιξε» το γκολ στο Άνφιλντ. Ο Τίρνεϊ βρήκε ωραία τον Σακά στην περιοχή, αλλά ο Άλισον έσωσε την κατάσταση για τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ δεν κατάφερε μέχρι το τέλος να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ράμσντεϊλ, με το 0-0 να αφήνει ανοιχτή την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς.

Λίβερπουλ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Ματίπ (76’Γκόμεζ), Αλεξάντερ-Άρνολντ (76’Γουίλιαμς), Μίλνερ (61’Τζόουνς), Φαμπίνιο (76’Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Χέντερσον, Ζότα, Φιρμίνο, Μιναμίνο

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Σοάρες (11’Τσέιμπερς), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Λοκονγκά, Τζάκα, Σακά (81’Ταβάρες), Λακαζέτ, Μαρτινέλι, Ενκετιά (28’Χόλτινγκ).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024