Ως ιστορική εξέλιξη αναμένεται να καταγραφεί το νόημα της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής, που προαναγγέλλει θετική εισήγηση της δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού προς το ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων) για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης που αφορά στην ένταξη της περιοχής «Πεύκο Πολίτη» στο Σχέδιο Πόλης

Στις 4-1-2022  αναδείξαμε την σημασία που έχει για τον αστικό ιστό της Αττικής και κυρίως για τον Δήμο Χαλανδρίου το ζήτημα της αξιοποίησης της περιοχής Πεύκο Πολίτη.

Χαλάνδρι-Μια παραγκούπολη 1.266 στρεμμάτων και εστία μόλυνσης σύμφωνα με τον Δήμαρχο

Σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να λάβει γνώση για την πορεία της μελέτης πολεοδόμησης των περιοχών Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας-Πεύκο Πολίτη του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνέχεια και των δεσμεύσεων της Περιφέρειας για την αμέριστη προώθηση της μελέτης. Ο Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες προκειμένου να κατατεθεί η εισήγηση της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων)  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Χωρικού Σχεδιασμού  Αθ. Κατσιγιάννη και τη Διευθύντρια  Χωρικού Σχεδιασμού Ε. Μικράκη για την πορεία της διαδικασίας. Όπως επισημάνθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη, η υπηρεσία που χειρίζεται τη μελέτη πολεοδόμησης ως αρμόδια σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4067/2012, βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος επεξεργασίας αντίστοιχων μελετών.

Η διαδικασία  βαίνει προς ολοκλήρωση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται  να καταθέσει τη θετική της εισήγησης προς το αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθήνας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επισημαίνεται ότι το ΣΥΠΟΘΑ είναι εκείνο που θα κρίνει την περαιτέρω προώθηση της μελέτης.

Με αφορμή την τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Με τις παρεμβάσεις μας και με συγκεκριμένα βήματα σε πολεοδομικά ζητήματα έχουν γίνει σε διάστημα δύο ετών, όσα δεν έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Γνωρίζω ως πρώην δήμαρχος πόσο σημαντική είναι η επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων και από τη θέση του Περιφερειάρχη έχω ζητήσει η επίλυση τους να είναι στις προτεραιότητες των υπηρεσιών μας.

Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού οι υπηρεσίες μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και συμβάλλουν στην υλοποίηση διαδικασιών και στην επίλυση προβλημάτων που παραμένουν  άλυτα επί σχεδόν μισό αιώνα, κρατώντας δέσμιους χιλιάδες ιδιοκτήτες γης που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους».

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη είναι η δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Η πρώτη, όπου και διευθετήθηκαν βασικά προβλήματα και δρομολογήθηκε η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος, είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2020 και συμμετείχαν, εκτός από τον Περιφερειάρχη,  ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσοςκαθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, αφού ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη δήλωσε: «Καλωσορίζω τη νέα δημόσια δέσμευση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για άρση του αδιεξόδου στο θέμα της ένταξης του “Πεύκο Πολίτη”, η οποία έρχεται σε συνέχεια της από 13/1/2021 επιστολής μου, με την οποία καλούσα τον Περιφερειάρχη να συμβάλει στην προώθηση του θέματος, σημειώνοντας ότι τελείωσε ο χρόνος καλοπιστίας και ευπιστίας των χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν ιδιοκτησίες στην περιοχή.

Προσδοκώ και ελπίζω ότι, αυτή τη φορά, θα υλοποιηθεί η νέα αυτή δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr