Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτος σε όλη την Ευρώπη στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ!

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ!

Η σχέση λατρείας που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ με την άσπρη βούλα καλά κρατεί και τον φέρνει αισίως στην κορυφή της Ευρώπης σε κερδισμένα πέναλτι. Από κοντά κι ο Κούρτιτς που εξελίσσεται σε… Λεβαντόφσκι.

Σε κάθε παιχνίδι του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν στη Super League η πιο συνηθισμένη ερώτηση δεν είναι το αν κέρδισε ή έχασε, αλλά το «πόσα;» Με την ερώτηση να αφορά βεβαίως τα πέναλτι που κερδίζει με αξιοθαύμαστη συνέπεια ο Δικέφαλος σε κάθε του ματς. Τόσο που σε λίγο θα φτάσει να έχει περισσότερα πέναλτι από γκολ, γιατί βλέπετε δεν μπαίνουν και όλα μέσα.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό λοιπόν, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου χρειάστηκε να στήσει δύο φορές την μπάλα στα 11 μέτρα για να καταφέρει να φτάσει στη νίκη. Τη μία ο Κούρτιτς νικήθηκε από τον Μελίσσα, την άλλη όμως δεν λάθεψε κι έκανε το 1-0 για τους «ασπρόμαυρους» από την αγαπημένη του θέση.

Αυτό ήταν το δέκατο φετινό γκολ για τον Σλοβένο μέσο στη Super League της οποία ηγείται πλέον στο σκοράρισμα μαζί με τον Φαν Βέερτ, με τα έξι ωστόσο γκολ του να προέρχονται από εκτελέσεις πέναλτι. Μήπως να αρχίσει να τρέμει ο Λεβαντόφσκι για το Χρυσό Παπούτσι;

Εκείνο όμως που παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η πανευρωπαϊκή πρωτιά του ΠΑΟΚ στη συγκεκριμένη στατιστική. Με τα δύο πέναλτι που κέρδισε ο Δικέφαλος κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου έφτασε τα 11 φέτος σε 16 ματς στο πρωτάθλημα, έχοντας σχεδόν τα διπλάσια από τους Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθούν με 6 κερδισμένα ενώ είναι πρώτος και στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Καμία άλλη ομάδα στις πρώτες κατηγορίες των πιο σημαντικών πρωταθλημάτων δεν έχει κερδίσει περισσότερα από 10. Η μόνη που… κοντράρει κάπως τον ΠΑΟΚ είναι η Κράσνονταρ στη Ρωσία που έχει πάρει 10 πέναλτι, αλλά σε 18 ματς. Με τον ρυθμό που τα παίρνει ο ΠΑΟΚ, δεν αποκλείεται στις επόμενες δύο αγωνιστικές να έχει φτάσει και τα 15.

Τη ρωσική ομάδα ακολουθεί με 9 η Ίντερ στην Ιταλία (σε 20 ματς), η Γκιμαράες είναι πρώτη με 8 πέναλτι σε 18 ματς στην Πορτογαλία (όπου Πόρτο και Μπενφίκα έχουν μόλις από ένα!), 7 σε 21 ματς έχει η Τσέλσι στην Αγγλία και τον ίδιο αριθμό σε 20 ματς στην Τουρκία η Γκισερούνσπορ.

Στην Ισπανία οι Λεβάντε και Βαλένθια έχουν από 6 πέναλτι σε 20 ματς, στη Γερμανία οι Λειψία και Ντόρτμουντ από 6 πέναλτι σε 18 ματς, στη Γαλλία οι Μονακό και Νις από 6 σε 20 ματς, στη Σκωτία η Χαρτς με 6 πέναλτι σε 20 ματς, στην Ολλανδία η Ουτρέχτη με 6 πέναλτι σε 18 ματς και στο Βέλγιο πρώτη είναι η Άντερλεχτ επίσης με 6 σε 21 ματς.

Σαν την Ελλάδα πουθενά με λίγα λόγια. Και εις ανώτερα…

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024