Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώστε στον ΠΑΟΚ πέναλτι (2-0)

Δώστε στον ΠΑΟΚ πέναλτι (2-0)

Δύο πέναλτι (ακόμη) τρεις βαθμοί απέναντι στον Παναιτωλικό (2-0). Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον ΠΑΟΚ.

Ένα μέσα, ένα έξω. Με τον αγαπημένο του τρόπο και στην πρεμιέρα του 2022 ο ΠΑΟΚ. Με σύμμαχο την άσπρη βούλα, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική της Super League και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά του από την 2η ΑΕΚ.

Έφτασε τα δέκα γκολ στη σεζόν ο Κούρτιτς, σκόραρε στην επιστροφή του ο Ζαμπά που έτρεξε να αγκαλιάσει τον Λουτσέσκου.

Ανεκμετάλλευτο πέναλτι από το… πουθενά

«Μουδιασμένα» μπήκαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει κυρίως την κατοχή και τον Παναιτωλικό να περιμένει πίσω. Ο Δικέφαλος του Βορρά ωστόσο βρήκε από το… πουθενά την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα στην Τούμπα.

Ο Μελίσσας έκανε άσχημο κοντρόλ και στην προσπάθεια του να το… σώσει και να διώξει, ανέτρεψε τον Κάρολ Σφιντέρσκι και έδωσε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα από τα έντεκα βήματα.

Ωστόσο ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, διόρθωσε το λάθος του και κατάφερε να βγάλει με τα πόδια το χτύπημα του σπεσιαλίστα Γιασμίν Κούρτιτς, κρατώντας το μηδέν.

Again and… again και γκολ για τον ΠΑΟΚ

Δεν πέρασαν παρά 18 λεπτά όμως στην Τούμπα. Για να πάει και πάλι στην άσπρη βούλα ο Σλοβένος μέσος, που είναι ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων φάσεων του ΠΑΟΚ.

Σε μια φάση από δεξιά, ο Λύρατζης μπήκε στην περιοχή, ο Ντουάρτε έπεσε πάνω του και έδιωξε σε πλάγιο, αλλά από το VAR κάλεσαν τον Ζαμπάλα να δει τη φάση. Είδε χέρι και έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Κούρτιτς αυτή τη φορά δεν λάθεψε και ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα και έκανε το 1-0 στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Σλοβένος έφτασε τα 10 γκολ στη σεζόν με το εύστοχο του πέναλτι.

Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση, η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου έφτασε μια… ανάσα από το 2-0, ωστόσο ο Μελίσσας έβγαλε με μία τρομερή επέμβαση το τελείωμα του Αουγκούστο που εκμεταλλεύτηκε την «κομπίνα» των συμπαικτών του.

«Τρελός» ρυθμός και κοντά στην ισοφάριση ο Παναιτωλικός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε πιο ορεξάτος και έψαξε νωρίς το γκολ της ισοφάρισης. Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου είχε «τρελό» ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν συνεχόμενες κλασικές ευκαιρίες!

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 52ο λεπτό, όταν ο Βέργος σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα της ίδιας φάσης και λίγο έλειψε να… καθαρίσει, ωστόσο ο Μελίσσας πρόλαβε τον Μουργκ πριν εκτελέσει ανενόχλητος για το 2-0.

«Καθάρισε» με γκολ του Ζαμπά

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου… έριξε στη μάχη τους Ζαμπά και Τσόλακ που επέστρεψαν και ο Βραζιλιάνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, καθώς με δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» τη νίκη στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-0.

Αμέσως μετά το γκολ ο Ζαμπά έτρεξε προς τον Ρουμάνο τεχνικό και τον αγκάλιασε.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (62′ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας (70′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (70′ Ζαμπά), Μιτρίτσα, Αουγκούστο, Σφιντέρσκι.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Βργκοτς, Κορνέλιους, Τσιγγάρας (86′ Μπελεβώνης), Φλόρες, Ντουάρτε (75′ Καρέλης), Μπαρμπόσα (86′ Μόρσεϊ), Μεντόσα (75′ Μάρτενσον), Βέργος.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024