Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος - Αυταρχικές συμπεριφορές και παράγκες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο

Θεοδωρικάκος – Αυταρχικές συμπεριφορές και παράγκες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο

Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Η ΕΛ.ΑΣ. επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαμηνύοντας ότι αυταρχικές συμπεριφορές, βιαιότητες και παράγκες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου έχει ως εξής:

«Αυταρχικές συμπεριφορές, «παράγκες», βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της.
Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον.

»Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση και στο ΑΠΘ και σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης: Θεοδωρικάκος – Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας και συνεργασία με την Αστυνομία

»Διασφαλίζουμε την εφαρμογή των Νόμων και την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών. Η ΕΛ.ΑΣ. επιτελεί το καθήκον της, και ενισχύεται με τις ομάδες προστασίας των Πανεπιστημίων που ξεκινούν την εκπαίδευσή τους.

»Σε ό,τι αφορά στο πρωτοφανές και άθλιο φαινόμενο της επίθεσης σε καθηγητή εν ώρα μαθήματος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είμαστε σαφείς. Πρακτικές αθλιότητας και βίας δεν γίνονται ανεκτές. Απαίτηση όλων μας, είναι η Αστυνομία να εντοπίσει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024