Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα- Χιονοπτώσεις και στην Αττική

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα- Χιονοπτώσεις και στην Αττική

 Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι θα πέσουν χιόνια τις επόμενες ώρες ακόμη και στην Αττική.

Ο καιρός έχει αλλάξει άρδην και η κακοκαιρία Διομήδης «σφυροκοπά».

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μάλιστα, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι θα πέσουν χιόνια τις επόμενες ώρες ακόμη και στην Αττική.

Παράλληλα, προβλέπει νέα κακοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει τα εξής:

Χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες τις επόμενες ώρες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία που επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας και τις επόμενες ώρες με τα κύρια χαρακτηριστικά πλέον να είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια ακόμη και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και ο ισχυρός παγετός στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Οι ισχυρές καταιγίδες πλέον φαίνεται να περιορίζονται προς το νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Χιόνια και στην Αττική

Οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται σε ορεινά τμήματα του νομού Αττικής, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες να ενταθούν και να γενικευτούν, ενώ είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιονοπτώσεις ακόμη και πολύ χαμηλά προς τα βόρεια τμήματα. Δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν δούμε τις χιονοπτώσεις να πλαισιώνουν το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα της αυριανής ημέρας. Πάντως οι χιονοστρώσεις όπου αυτές παρατηρηθούν δεν δείχνει να είναι αξιόλογες με εξαίρεση τους ορεινούς – ημιορεινούς όγκους.

Στο πρώτο μας βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία και εξέλιξη των χιονοπτώσεων μέχρι και αύριο το πρωί.

Θυελλώδεις βοριάδες

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και για τις επόμενες αρκετές ώρες στους πολύ θυελλώδεις βοριάδες που μέσα στο Αιγαίο ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ! Η εξέλιξη των ανέμων αποτυπώνεται στο δεύτερο βίντεο μας.

Ισχυρός και ολικός παγετός

Το ισχυρό αυτό κύμα κακοκαιρίας θα το διαδεχτεί πολικό ψύχος όπως μπορούμε να δούμε στο τρίτο μας βίντεο με τον υδράργυρο να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -10°C σε τμήματα της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Είναι μάλιστα αρκετά πιθανό ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές της βόρειας χώρας να παραμείνει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο δημιουργώντας το φαινόμενο του ολικού παγετού.

Νέα κακοκαιρία την άλλη βδομάδα

Όπως έχουμε ενημερώσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο χειμώνας ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο «Ωμέγα» εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη (τέταρτο βίντεο) θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024