Διομήδης – Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Η έντονη χιονόπτωση των ημερών προκάλεσε προβλήματα στους δρόμους
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε τμήμα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Διομήδης».
Ειδικότερα στην Ημαθία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια και από το 85ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς).
Στο Κιλκίς, χρειάζονται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Λιβαδίων, στην Πέλλα στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και στην Πιερία προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.
Στην Χαλκιδική, η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες από το 70ό έως το 72ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού και από το 70ό έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη). Ακόμη, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας-Ολυμπιάδας και μέσα στο δημοτικό διαμέρισμα Ταξιάρχη.
Στα Γρεβενά, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Γρεβενών – Σαμαρίνας – Βασιλίτσας και Γρεβενών – Ζιάκα – Περιβολίου – Αβδέλας.
Στην Καστοριά, στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), καθώς και σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού.
Στην Φλώρινα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 29ο χλμ, στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας και στην επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου.
Σε ισχύ είναι η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 12 τόνων στην εθνική οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, από το 6ο χλμ. έως το 29ο χιλιόμετρο, ενώ στην δημοτική οδό Άνω Υδρούσας-Νυμφαίου έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε φρεγάτα «Κίμων» και Μέγαρο Μαξίμου ο Μακρόν – Τα μηνύματα που έστειλε από την Αθήνα
- Η άνθιση του τουρισμού των λουλουδιών: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί του 2026
- World Press Photo 2024: Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εποχή μας
- Τα σενάρια για τη μάχη σωτηρίας της Stoiximan GBL (pic)
- Αντιπυρική περίοδος 2026: Πολύ βρεγμένο χώμα, ένα φιλόδοξο νομοσχέδιο και άλυτα ακόμα ζητήματα
- Φοινικέλαιο: O «δούρειος ίππος» της καθημερινής μας διατροφής
- «Τεχνοφασισμός σε κοινή θέα» – Η Palantir, ένα «μανιφέστο» και ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός στην εποχή Τραμπ 2.0
- Ακίνητα: Το ένα στα τρία παραμένει αναξιοποίητο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442