Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πιτσιρικάς του Ολυμπιακού που «βούτηξε» στα βαθιά στην Ισπανία

Ο πιτσιρικάς του Ολυμπιακού που «βούτηξε» στα βαθιά στην Ισπανία

Ο Ανδρέας Τσουμάνης, ο οποίος αναδείχθηκε μέσα από την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού, είναι πρώτο θέμα στην Ισπανία με τις εμφανίσεις του με την Κάθερες.

Ο Ανδρέας Τσουμάνης είναι το νέο «talk of the town» στην Ισπανία, με τις εμφανίσεις του στην EBA League (4η κατηγορία της Ισπανίας) και βλέπει μεγάλη εξέλιξη στο παιχνίδι του.

Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ, μόλις στα 20 του χρόνια μετακόμισε στην Κάθερες το καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού, έχοντας περάσει χρόνο στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια στην Ελευθερούπολη για να «ψηθεί».

Σουτάρει τρίπονυα με το πολύ καλό 36%, ξέρει να παίζει με πλάτη στο καλάθι, ενώ για τη θέση του είναι ικανός πασέρ, με 2.3 ασίστ ανά παιχνίδι.

Το μεγαλύτερο ατού του είναι η επίθεση και τα ριμπάουντ. Ο Τσουμάνης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κατηγορίας, με εκπληκτικά νούμερα σε αυτή την φάση της σεζόν. Έχει μέσο όρο Οι αριθμοί του είναι θεαματικοί: 22,7 πόντους, 11,6 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 29.1 βαθμούς στο ranking.

Είχε δείξει πριν πολλά χρόνια τι είναι ικανός να κάνει, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket Β κατηγορίας με την Κ16, το 2017, με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην Ισλανδία με 16 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Η προσοχή και η εμπιστοσύνη που του δείχνουν δεν είναι πρωτόγνωρη για τα ισπανικά δεδομένα, αφού δεν είναι τυχαίο πως έχουν αναδειχθεί τόσοι και τόσοι παίκτες τα τελευταία χρόνια, με τη «Ρόχα» να έχει καλές παρουσίες στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Τσουμάνης «άνοιξε τα φτερά» του πολύ νωρίς και ως τώρα τόσο εκείνος, όσο και ο Ολυμπιακός φυσικά δικαιώνονται, καθώς οι Ισπανοί έχουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη με καλές βάσεις.

Ο ίδιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όσο μπορεί την παρουσία του εκεί και να ανεβάσει κι άλλο τις «μετοχές» του στο μπασκετικό χρηματιστήριο, την ώρα που ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον ομάδων της ACB, σύμφωνα με πληροφορίες.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024