Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Ο δικός του δρόμος

Ολυμπιακός – Ο δικός του δρόμος

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει πάνοπλος στην Πόλη για να συνεχίσει από εκεί όπου σταμάτησε

Δεκαοκτώ ημέρες μετά το τελευταίο του αγωνιστικό στιγμιότυπο στο παρκέ του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός ανάβει τις μηχανές του κι ετοιμάζεται να ξαναριχτεί στη μάχη της EuroLeague. Οι Ερυθρόλευκοι οδηγήθηκαν σε παύση εργασιών για αρκετές ημέρες λόγω των 12 κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στις τάξεις τους, όμως άφησαν τελικά πίσω τους τον κοροναϊό και την απομόνωση, επιστρέφοντας στην κανονικότητά τους τα τελευταία 24ωρα.

Τα αρνητικά τεστ και το πράσινο φως των γιατρών επέτρεψαν στους παίκτες που νόσησαν να επανέλθουν σταδιακά στις προπονήσεις και έδωσαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα τη δυνατότητα να δουλέψει έπειτα από καιρό με όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί πάνοπλος στην Πόλη για το παιχνίδι της Τρίτης με τη Φενέρ, με σκοπό να συνεχίσει από εκεί όπου σταμάτησε την πορεία του στη διοργάνωση.

Η έλλειψη ρυθμού αποτελεί προφανώς το βασικότερο πρόβλημα σ’ αυτή την επανεκκίνηση, όμως η μοναδική λύση του βρίσκεται στην αγωνιστική δράση και ως εκ τούτου οι Πειραιώτες δεν βλέπουν την ώρα να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν μπάσκετ. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι όλοι οι παίκτες ξεπέρασαν τον σκόπελο που τους παρουσιάστηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο (υπάρχει παίκτης σε ομάδα της EuroLeague που συνεχίζει να βγαίνει θετικός έπειτα από 18 ημέρες!). Ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και η υγεία οφείλει να παραμένει σε απόλυτη προτεραιότητα. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Η δύσκολη συγκυρία αφορά όλες τις ομάδες, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση με τον Ολυμπιακό, ενώ ακόμα κι όσες την έχουν γλιτώσει για την ώρα, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να αποφύγουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον. Η μετάλλαξη Όμικρον έχει έρθει να ανατρέψει το σκηνικό, επιφέροντας αλλαγές στο πρωτόκολλο και κάνοντας ακόμη πιο απρόβλεπτη τη νέα χρονιά, την οποία οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν με ανυπομονησία. Και δικαίως, αφού μετά από μια 4ετία χαμηλών πτήσεων -σε σχέση με όσα είχαν συνηθίσει- φέτος βλέπουν την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί ξανά συνδυάζοντας όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ.

Οι Ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν έναν εντυπωσιακό πρώτο γύρο, κατά τον οποίον αποδείχτηκαν ανίκητοι στην έδρα τους, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν και τρία μεγάλα «διπλά» σε Μιλάνο, Καζάν και ΟΑΚΑ. Βρίσκονται μόνοι τρίτοι στην κατάταξη και πλέον δεν πιστεύουν βάσιμα απλώς στην επιστροφή τους στα πλέι-οφ αλλά δικαιωματικά γλυκοκοιτάζουν και το πλεονέκτημα έδρας. Βέβαια, τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, που θα κρατήσουν ουσιαστικά άδειο το ΣΕΦ για όσο διαρκέσουν, είναι πιθανό να εξασθενίσουν ένα μεγάλο όπλο του φετινού Ολυμπιακού, όμως, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη από την αρχή της σεζόν, ζούμε σε μια εποχή όπου οι αστάθμητοι παράγοντες μπορούν να καθορίσουν τα πάντα.

Η απόφαση της EuroLeague για αναβολή του αγώνα της Πέμπτης με τη Ζενίτ (λόγω κρουσμάτων στη ρωσική ομάδα) άφησε την ελληνική ομάδα με ένα παιχνίδι στην τρέχουσα «διαβολοβδομάδα», κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμά της στη συνέχεια θα γίνει ακόμα πιο απαιτητικό. Όσο οι αναβολές συσσωρεύονται καταλαβαίνει κανείς ότι τα παιχνίδια θα στριμωχτούν και οι διπλές εβδομάδες θα πολλαπλασιαστούν από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδιαίτερη άνεση στο καλεντάρι.

Στον Ολυμπιακό πάντως ούτε γκρινιάζουν ούτε προβληματίζονται για πράγματα που δεν είναι στο χέρι τους. Έχουν επίγνωση της κατάστασης και προσπαθούν να διαχειρίζονται οτιδήποτε προκύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το εξαιρετικό κλίμα των αποδυτηρίων και η θετική διάθεση όλων είναι στοιχεία πολύ ουσιαστικά σε μια ομάδα -όσο κι αν κάποιοι τα υποτιμούν- και σε δύσκολες στιγμές τη βοηθούν να κρατιέται όρθια και να συνεχίζει τον δρόμο της.

ΥΓ. Η Φενέρ δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση, όμως ακόμα κι έτσι διαθέτει έναν αγωνιστικό ρυθμό. Αγωνίστηκε το Σάββατο για το τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που καίγεται να το κερδίσει, αναμένεται να έχει διαθέσιμους ξανά τους Ντέβιν Μπούκερ και Μάριαλ Σαγιόκ. Οι Ντε Κολό, Βέσελι και Μπαρτέλ παραμένουν εκτός.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024