Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο - Πώς θα επιστρέψουν 900.000 μαθητές στα σχολεία

Βέλγιο – Πώς θα επιστρέψουν 900.000 μαθητές στα σχολεία

από αύριο στο Βέλγιο εφαρμόζονται πιο χαλαροί κανόνες για την καραντίνα, τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους μαθητές

Με γενική χρήση μάσκας από την πρώτη δημοτικού επιστρέφουν αύριο στο σχολείο περίπου 900.000 μαθητές και 10.000 δάσκαλοι στο Βέλγιο, μετά από τρεις εβδομάδες διακοπών.

Παρά το αναμενόμενο τσουνάμι μολύνσεων από τη μετάλλαξη Όμικρον στο Βέλγιο, τα σχολεία ανοίγουν αύριο χωρίς κανέναν πρόσθετο περιορισμό, πλην της χρήσης μάσκας, τον υποχρεωτικό εξαερισμό των τάξεων και τη σύσταση προς τους γονείς να κάνουν στα παιδιά self test το Σαββατοκύριακο και μία φορά την εβδομάδα. Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστρέφουν και αυτοί στο σχολείο με 100% φυσική παρουσία.

Πιο χαλαροί κανόνες

Εξάλλου, από αύριο στο Βέλγιο εφαρμόζονται πιο χαλαροί κανόνες για την καραντίνα, τόσο για τους ενήλικες όσο και για τους μαθητές. Εάν τα συμπτώματα της Covid επιβεβαιωθούν από ένα θετικό τεστ, οι μαθητές θα τεθούν σε απομόνωση για επτά ημέρες (και όχι για 10 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα).

Σε καραντίνα

Εάν ένας μαθητής έρθει σε επαφή με άτομο υψηλού κινδύνου (εκτός οικογενειάς), η καραντίνα εξαρτάται από το εμβολιαστικό του καθεστώς: Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να τηρούν προληπτικά μέτρα. Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ. Ωστόσο, αν η επαφή υψηλού κινδύνου βρίσκεται εντός της οικογενειακής οικείας, όλοι οι μαθητές εμβολιασμένοι και μη πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Σε περίπτωση που υπάρξουν τέσσερα κρούσματα κορονοϊού σε μια τάξη (ή 25% συμπτωματικά ή μη), η τάξη θα τεθεί σε καραντίνα για πέντε ημέρες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024